ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
ΙΟΝΙΟ: Οι μισές επιχειρήσεις που ελέχθηκαν διαπιστώθηκε ότι φοροδιαφεύγουν!
10-09-2018 11:30:05

Μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά πάντα υψηλή παραμένει παραβατικότητα στη Ζάκυνθο και τα Ιόνια νησιά σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με τη λήξη της επιχείρησης ΙΟΝΙΟ που εξελίχθηκε από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λευκάδα, και με τη συμμετοχή 100 ειδικευμένων υπαλλήλων διαπιστώθηκε ότι στη Ζάκυνθο περίπου μία στις δύο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν.

Οι έλεγχοι της δεύτερης ημέρας είχαν ως αποτέλεσμα την 48ωρη αναστολή λειτουργίας συνολικά σε οκτώ επιχειρήσεις: έξι στην Κέρκυρα, μια στην Κεφαλονιά και μια επιχείρηση στη Ζάκυνθο. Επιβλήθηκε ειδική χρηματική κύρωση σε τέσσερις επιχειρήσεις στη Λευκάδα, δυο στην Ζάκυνθο και σε μια επιχείρηση στην Κέρκυρα. Τρείς επιχειρήσεις εντοπίσθηκαν να μη διαθέτουν συσκευές pos. Εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε ατελώνιστο επιβατικό όχημα.

Αναλυτικά στην Κεφαλονιά έγιναν έλεγχοι σε 30 επιχειρήσεις (εστιατόρια-ταβέρνες — μπαρ), και σε 11 από αυτές (36,66%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις (συνολικά 38). Στη Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 59 επιχειρήσεις (μπαρ- ταβέρνες - εστιατόρια- καταλύματα- κοσμηματοπωλεία - επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ) όπου σε 28 διαπιστώθηκαν παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων με συνολικό αριθμό παραβάσεων 52 (47,45%). Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν 36 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 25 από αυτούς με ποσοστό παραβατικότητας 69,44%. (σύνολο παραβάσεων 345). Τέλος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της ΚΥΛΛΗΝΗΣ διαπιστώθηκε ότι σε ΕΙΧ δεν είχε γίνει εκτελωνισμός.

Σε ανάλογους ελέγχους τα προηγούμενα χρόνια είχε διαπιστωθεί φοροδιαφυγή που έφτανε 2 στις 3 επιχειρήσεις.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment