ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ
Στην KEFALONIAN LINES πέρασε χθες το πλοίο Α. ΚΑΛΒΟΣ με απόφαση δικαστηρίου
12-07-2018 13:39:48

Δεκτή έγινε η αγωγή της εταιρείας KEFALONIAN LINES κατά της εταιρείας ΑΝΜΕΖ όσον αφορά την μη μεταβίβαση του πλοίου “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ“, σύμφωνα με το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές και χθες το μεσημέρι επιδόθηκε η εντολή κατάσχεσης στον πλοίαρχο του πλοίου στο λιμάνι του Πόρου κατά την διάρκεια μάλιστα της επιβίβασης των επιβατών.

΄Οπως αναφέρουν πηγές από την Κεφαλονιά κατασχέθηκε και ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι του Πόρου το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος» της Ionian Group φορτωμένο με επιβάτες, έπειτα από απόφαση των δικαστηρίων Πειραιά. Το γεγονός αυτό επέφερε μεγάλη αγανάκτηση στους επιβάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποβιβασθούν και να εξυπηρετηθούν με τα δρομολόγια της Kefalonian Lines.

Πηγές της ΑΝΜΕΖ ανέφεραν μετά τις χθεσινές εξελίξεις ότι πρόκειται να προβούν σε κινήσεις για την επιστροφή του πλοίου με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1.250.000 υπέρ της KEFALONIAN LINES, ποσό που κατά τη γνώμη τους αντιπροσωπεύει τα όσα ορίζει η νομοθεσία για την ικανοποίηση του αντιδίκου.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Στις 9 Μαρτίου 2018 η EptanisaSeaways (η οποία ανήκει στον όμιλο εταιριών KefalonianLines) και η ΑΝΜΕΖ υπέγραψαν συμφωνητικό πώλησης για το ποσόν των €6.250.000 και το πλοίο σύμφωνα με τα συμβόλαια έπρεπε να παραδοθεί στην Κεφαλλονίτικη εταιρεία το αργότερο μέχρι τις 26 Μαρτίου 2018 στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Η Κεφαλλονίτικη εταιρεία κατάθεσε τα χρήματα που προβλεπόταν από το συμβόλαιο και εκπλήρωσε τις προβλεπόμενες συμβατικές της υποχρεώσεις, αντιθέτως η ΑΝΜΕΖ δεν παρέδωσε το πλοίο στις 26 Μαρτίου 2018.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια . Το πρώτο δικαστήριο της αντιδικίας το κέρδισε η εταιρεία Kefalonian Lines έναντι της εταιρίας AMNEZ για τη μη τήρηση του συμβολαίου που ήθελε τη πώληση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» στην Κεφαλλονίτικη εταιρία.

Η απόφαση εξεδόθη στα πλαίσια αγωγής της Kefalonianlines για επιστροφή χρημάτων και αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η κεφαλλονίτικη εταιρία από την ΑΜΝΕΖ, για τη μη τήρηση των όρων του συμβολαίου παράδοσης του πλοίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου του Πειραιά απαγορεύεται κάθε νομική μεταβολή του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» και την πώληση του σε οποιοδήποτε τρίτο, ενώ ταυτόχρονα με την απόφαση του δικαστηρίου δεσμεύτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός της ζακυνθινής εταιρίας που είχαν κατατεθεί τα χρήματα της προκαταβολής.

Η συνέχεια ήλθε με την δεύτερη απόφαση που εκδόθηκε προχθές και προβλέπει την κατάσχεση του πλοίου Α. ΚΑΛΒΟΣ.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment