«ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ»
Ματαίωση Ασφαλιστικών Μέτρων θα ζητήσει ο “Βραχιώνας” σε αναμονή ελέγχου από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος
12-07-2018 08:43:00

Την ματαίωση της συζήτησης για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί για την λειτουργία των εγκαταστάσεων προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λίβα θα ζητήσει ο Σύλλογος Προστασίας του Βραχιώνα, εν αναμονή του ελέγχου που έχει ζητηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θυμίζουμε πως  η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων  είχε προσδιοριστεί για σήμερα Τετάρτη  11 Ιουλίου, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο το δικηγόρο του Συλλόγου Γ. Μπέσκο, θα ζητηθεί ματαίωση και επαναφορά της υπόθεσης μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους Επιθεωρητές, των οποίων η συνδρομή έχει ήδη ζητηθεί.

«Μετά την απόρριψη της προσωρινής διαταγής ακολουθούμε προσεκτικά βήματα και για αυτό το λόγο αναμένουμε την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων από τους ειδικούς Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας, στην οποία ήδη υποβληθεί αίτηση που διαβιβάστηκε από την αρμόδιο Εισαγγελέα Ζακύνθου. Είναι η καθ΄ύλην αρμόδια Υπηρεσία για να απαντήσει αν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις. Κατόπιν της μήνυσης που έχουμε υποβάλει, γίνεται προκαταρκτική εξέταση και  θα έρθουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Για μας νομικά είναι αναγκαίο το πόρισμα των Επιθεωρητών για να αναδείξει αυτά που έχουμε καταγγείλει, αλλά δεν έγιναν αντιληπτά στην συζήτηση για την προσωρινή διαταγή. Η ματαίωση σημαίνει πως θα επαναφέρουμε την υπόθεση με κλίση που θα καταθέσουμε μόλις έχουμε το πόρισμα των Επιθεωρητών» ανέφερε ο κ. Μπέσκος, συμπληρώνοντας πως η εικόνα που θα παρουσιάζει η λειτουργία του χώρου το επόμενο διάστημα, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι ποσότητες των παραγόμενων απορριμμάτων είναι πολλαπλάσιες, αναμένεται να είναι δυστυχώς πολύ χειρότερη.  

«Θέλουμε να στηρίξουμε την αίτηση μας με επιπλέον στοιχεία» ανέφερε ο δικηγόρος του Συλλόγου, συμπληρώνοντας πως η παράμετρος του τουρισμού δεν λαμβάνεται υπόψη, καθώς το ζητούμενο είναι αν εφαρμόζεται η ΑΕΠΟ.

«Εύχομαι για το καλό της περιοχής να αποκατασταθούν αυτά που πρέπει, αλλά θεωρούμε πως οι Επιθεωρητές θα επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στην αίτησή μας» σημείωσε ο κ. Μπέσκος.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment