ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντός των επομένων ημερών το Δημοτικό Συμβούλιο για τα δάνεια του Δήμου!
11-07-2018 09:00:00

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης την απόφαση του Δικαστηρίου για το δάνειο της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ Τράπεζας ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την ανακοίνωσε ο Δήμαρχος αλλά δεν είχε γίνει η απαιτούμενη συνεννόηση με το Προεδρείο για να υπάρξουν οι προθεσμίες και να ενημερωθούν εγκαίρως όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν θα είναι  έκτακτη ή τακτική συνεδρίαση. 

Πάντως η πρόσκληση θα δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Υπενθυμίζεται πως με την υπ.αριθμ. 116/2018 απόφαση του τριμελούς Εφετείου κρίθηκε άκυρη η δανειακή σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ του Δήμου και της τράπεζας επειδή ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων δεν εξέδωσε διαπιστωτική πράξη για να νομιμοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να συζητήσει το θέμα και για να ορίσει δικηγόρο που θα αναλάβει τις περαιτέρω ενέργειες.  Ωστόσο το θέμα που πρέπει να εξεταστεί είναι το ύψος των τόκων που θα πρέπει να καταβληθούν από το Δήμο προς την τράπεζα, εκτός από το ποσό του δανείου που είναι 5.500.000 ευρώ. Τους ίδιους προβληματισμούς θα πρέπει να εξετάσει η δημοτική αρχή καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και για το δάνειο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αφού ζητούμενο δεν είναι μόνο οι πανηγυρισμοί αλλά το ακριβές ύψος των ποσών που θα πρέπει  να καταβάλει ο Δήμος για τους τόκους.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment