ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
Λύματα ξανά στο αντλιοστάσιο του Πλάνου χθες το μεσημέρι!
10-07-2018 12:45:37

Δύσκολες ώρες περνά ο Πλάνος καθώς χθες το μεσημέρι είχαμε ακόμα ένα περιστατικό με διαρροή λυμάτων από το αντλιοστάσιο. Το περιστατικό δεν πήρε δραματική τροπή καθώς τα λύματα δεν έφτασαν μέχρι τη θάλασσα, αλλά πρόκειται για ένα καθημερινό φαινόμενο που αν δεν δοθεί κάποια προσωρινή λύση θα έχουμε παρενέργειες…

Μετά τις 3 χθες το μεσημέρι τα λύματα βγήκαν έξω από το αντλιοστάσιο και άρχισαν να κυλούν στην κατηφόρα. Στο σημείο κλήθηκε άμεσα η ΔΕΥΑΖ με τους τεχνικούς της και έγινε προσπάθεια να σταματήσουν τη διαρροή. 

Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι έλεγχοι για την ποιότητα του νερού στον Πλάνο έχουν δείξει μεγάλη επιβάρυνση και ίσως χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για ενημέρωση των λουομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση οι φορείς ζητούν επίσημη ενημέρωση με στοιχεία και μάλιστα υπάρχει το αίτημα να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα όλων των δειγματοληψιών για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. 

Όλοι οι εμπλεκόμενοι (πολιτικοί προϊστάμενοι και υπηρεσιακοί παράγοντες) οφείλουν να προστατέψουν τον πληθυσμό του νησιού, δηλαδή τους νομίμους κατοίκους και τους επισκέπτες, χωρίς καθυστέρηση και στρουθοκαμηλισμούς. 

Εκείνο που οι αρχές γνωρίζουν είναι ότι όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα συνεχιστούν τα προβλήματα και όσο μεγαλώνει ο αριθμός των τουριστών, τόσο τα προβλήματα θα εντείνονται. Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση και χωρίς εξωραϊσμούς και ωραιοποιήσεις οι αρχές έπρεπε να είχαν καθίσει στο τραπέζι και να αναζητήσουν εδώ και τώρα τις άμεσες λύσεις. Ο προγραμματισμός για νέα αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικούς είναι κάτι που αφορά το μέλλον και δεν λύνει το πρόβλημα σήμερα. 

Σε πολύ δύσκολη θέση έχει περιέλθει και ο Πρόεδρος του Πλάνου ο οποίος από την αρχή είχε εκφράσει τις διαμαρτυρίες του αλλά απευθυνόταν σε “ώτα μη ακουόντων“

Εκείνο που είναι γνωστό αφορά την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής που έχει ζητήσει να ληφθούν καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους με αφορμή τη διαρροή λυμάτων στον Πλάνο, αλλά και με τα γεγονότα στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη. 

Σε κάθε περίπτωση και καθώς οι αρχές γνωρίζουν σε όλη του την έκταση το πρόβλημα δεν πρέπει να λειτουργούν θεραπευτικά εκ των υστέρων, αλλά μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες Δήμου, ΔΕΥΑΖ και Περιφερειακής Ενότητας να εξετάσουν ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για να μη έχουμε διαρροή λυμάτων συνέχεια και μόλις τελειώσει η φετινή τουριστική περίοδος να βάλουν σε εφαρμογή έργα που θα υποδείξει ο τεχνικός κόσμος. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment