ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Στο 9% η αύξηση των διεθνών πτήσεων τον Ιούνιο!
10-07-2018 11:48:59

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της κίνησης του αεροδρομίου για το μήνα Ιούνιο και για τις διεθνείς πτήσεις δείχνουν αύξηση που ξεπερνά το 9%. Αν και η κίνηση δεν φαίνεται να είναι η αναμενόμενη σύμφωνα με τις προβλέψεις του χειμώνα, εκείνο στο οποίο εστιάζουν τώρα οι επιχειρηματίες είναι τα έσοδα καθώς δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στο μεγάλο αριθμό τουριστών που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νησί. 

Οι πληροφορίες από τη Fraport αναφέρουν πως τον Ιούνιο του 2018 στις διεθνείς πτήσεις είχαμε 308.853 επιβάτες ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαμε 282,211 επιβάτες. Η αύξηση είναι 9,4%.

Για τις πτήσεις εσωτερικού είχαμε 10.877 επιβάτες φέτος και 10.788 πέρυσι. Η αύξηση είναι 0,8%. 

Η συνολική εικόνα για τον Ιούνιο μήνα με αφίξεις εσωτερικού και εξωτερικού δίνει αύξηση με μέσο όρο 9,1%. 

Περίπου η ίδια εικόνα υπάρχει και με τον αριθμό των πτήσεων καθώς στις διεθνείς πτήσεις η αύξηση είναι 8,5% και στις εσωτερικές η αύξηση είναι 0,8%. 

Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2018 είχαμε την άφιξη 1943 αεροσκαφών ενώ τον Ιούνιο του 2017 είχαμε 1791 αεροπλάνα από τα αεροδρόμια του εξωτερικού. 

Τον Ιούνιο του 2018 είχαμε την άφιξη 250 αεροπλάνων  και τον Ιούνιο του 2017 είχαμε την άφιξη 248 αεροπλάνων από τα αεροδρόμια του εσωτερικού. 

Τη μερίδα του λέοντος στις αφίξεις του Ιουνίου κρατά τη Μ. Βρετανία και ακολουθεί η Πολωνία, η Ολλανδία και  η Τσεχία. 

Αναφορικά με το μεγάλο αριθμό αφίξεων από τη Μ. Βρετανία και από την Πολωνία, υπενθυμίζουμε ότι φέτος και σε χρονικό διάστημα μερικών εβδομάδων ήλθαν στη Ζάκυνθο  ο πρέσβης της Πολωνίας στη χώρα μας και  ο εκπρόσωπος από τη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα. 

Οι αφίξεις αλλοδαπών από θαλάσσης 

Ωστόσο για να υπάρξει με σαφήνεια εικόνα των τουριστών που έρχονται στη Ζάκυνθο πρέπει να προσθέσουμε αυτούς που φτάνουν οδικώς και περνούν εδώ με το πλοίο της γραμμής όπως και τους ασιάτες που χρησιμοποιούν το αεροπλάνο από την πρωτεύουσα, καθώς και τους τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων. Οι επισκέπτες από κράτη που βρίσκονται στα βόρεια σύνορα της χώρας μα επιλέγουν να ταξιδέψουν με λεωφορεία και πρόκειται για Ρουμάνους, Πολωνούς κλπ. 

Στοιχεία από μελέτη του Sete Intelligence αναφέρουν πως είναι μεγάλος ο αριθμός των τουριστών που έρχονται εδώ οδικά. Συγκεκριμένα το 30% του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα (πλην κρουαζιέρας) το 2017 ήρθε οδικώς, σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης του Sete Intelligence με τίτλο “Οι προοπτικές του οδικού τουρισμού στην Ελλάδα το 2018’’.Σε απόλυτους αριθμούς, 8,3 εκατ. τουρίστες ήρθαν οδικώς.

Όπως τονίζεται στη μελέτη, βασικό χαρακτηριστικό των τουριστών αυτών είναι η δυνατότητα που έχουν να αλλάξουν ή να επιλέξουν προορισμό την "τελευταία στιγμή" χωρίς να τους απασχολούν ακυρωτικά κόστη, όπως με τα αεροπορικά εισιτήρια. Ως εκ τούτου το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στις αντίστοιχες αγορές είναι καθοριστικό για τις επιλογές διακοπών που θα κάνουν οι κάτοικοί τους.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment