ΙΟΝΙΟ
DER Touristik: Tα σκουπίδια απειλούν τις κρατήσεις για την Κέρκυρα
28-06-2018 08:15:00

Για «φρικτά παράπονα» από ταξιδιώτες στην Κέρκυρα κάνει λόγο ο γερμανός τουρ οπερέιτορ DER Touristik εξαιτίας του ζητήματος των σκουπιδιών, προειδοποιώντας για αρνητικές συνέπειες στο τρέχον πρόγραμμα του 2018 για τον προορισμό.

Οι εντυπώσεις των επισκεπτών είναι αρνητικότατες, σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ και επειδή το θέμα έχει γίνει γνωστό στις αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών, στις τουριστικές ενώσεις και στις ενώσεις καταναλωτών των ξένων χωρών, υπογραμμίζει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακυρώσεων από τουρίστες.

Όπως επισημαίνει ο οργανισμός σε ανακοίνωση που εξέδωσε, οι συνέπειες της προβληματικής αποκομιδής σκουπιδιών είναι επικίνδυνες, για τη δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Ως εκ τούτου, όπως γνωστοποίησε, έχει προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία προς τις ελληνικές αρχές.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες φρικτών παραπόνων από τους πελάτες μας που επισκέπτονται το νησί της Κέρκυρας αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η αδράνεια των τοπικών αρχών σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Το αποτέλεσμα της αδράνειας αυτής χαρακτηρίζεται τουλάχιστον επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, τόσο των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών του.

Η DER TOURISTIK, ως ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη, εκπροσωπώντας μεταξύ άλλων τα brands ITS, JAHN REISEN, APOLLO, KUONI, EXIM κ.α έχει ήδη προβεί, μέσω της DESTINATION TOURISTIC SERVICES, σε επίσημη διαμαρτυρία προς τις ελληνικές αρχές. Παράλληλα, επικρατεί σκεπτικισμός αφενός για την ομαλή συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος για το 2018 αφετέρου δε για την διατήρηση του στα ίδια επίπεδα για την ερχόμενη σαιζόν λαμβάνοντας υπόψη ότι η ασφάλεια η διασφάλιση της υγιεινής των πελατών αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για τον οργανισμό της DER TOURISTIK.

Με αφορμή το παρόν, κάνουμε έκκληση προς τις αρχές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προβούν τάχιστα σε δράσεις οι οποίες θα εξαλείψουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η σαιζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι εντυπώσεις των επισκεπτών αρνητικότατες. Το θέμα είναι ήδη γνωστό στις αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών, στις τουριστικές ενώσεις και στις ενώσεις καταναλωτών των χωρών αυτών με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακύρωσης κρατήσεων της τρέχουσας σαιζόν».


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment