ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Κλειστές οι 5 κλίνες της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο!
13-06-2018 08:36:41

Τα προβλήματα υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης αλλά και το γεγονός ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου παραμένει ακόμη κλειστή, επισημαίνει η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ που αφορά τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές.

Την στιγμή που εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, οι δομές υγείας καλούνται να εξυπηρετήσουν και χιλιάδες τουρίστες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, καταγράφει μια «τραγική κατάσταση» σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ τόσο στα νησιά του Ιονίου, όσο και στα νησιά του Αιγαίου, την Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Ήπειρο και την Κρήτη.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας «ανθεί ο Ιδιωτικός Τομέας που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και επιβαρύνονται εξ’ ολοκλήρου οι πολίτες από την τσέπη τους».

Ειδικά για το Νοσοκομείο Ζακύνθου, η καταγραφή της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «Συνεχή μειωμένο προϋπολογισμό, μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργία  με επικουρικό προσωπικό, από ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΟΑΕΔ (Κοινωφελή Εργασία)».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρονται  οι κλινικές χειρουργική και Ορθοπεδική με 30 ασθενείς η κάθε μία, που διαθέτουν στην νυχτερινή βάρδια μόνο μία νοσηλεύτρια, που έχει και την φροντίδα ασθενών με λοιμώδη νοσήματα ή διασωληνωμένων. 

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγράφει ακόμη, διοικητικές υπηρεσίες χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, μεγάλη έλλειψη σε βοηθητικό προσωπικό, έλλειψη  στοιχειώδους συντήρησης του κτηρίου, μόνο της μιας χειρουργικής αίθουσας με τον έναν αναισθησιολόγο, με το δεύτερο σε αναμονή για τυχόν επείγον περιστατικό. Ακόμη αναφέρεται σε κρούσματα βίας λόγω έλλειψης προσωπικού ασφαλείας. Αλλά και το γεγονός ότι εδώ και πέντε-έξι χρόνια ο μαστογράφος και το μηχάνημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας βρίσκονται στα κουτιά. Τέλος οι πέντε κλίνες της ΜΕΘ είναι κλειστές λόγω έλλειψης Ιατρικού προσωπικού. 

Σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας Κατασταρίου, η έκθεση αναφέρει πως υπολειτουργεί  με έναν Γενικό Ιατρό μόνο έως το μεσημέρι και πενθήμερο.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment