ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΔΟΥ
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε κυνηγότοπους και Στροφάδια!
17-04-2018 08:53:31

Ένας νεαρός ζακυνθινός συνελήφθη το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Βασιλικό για παράνομη θήρα καθώς βρέθηκε να κυνηγά στην περιοχή. Σημειώνεται πως η κυνηγετική περίοδος έχει λήξει από τα τέλη του περασμένου Φλεβάρη και κάθε σχετική δραστηριότητα απαγορεύεται ρητά μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, οπότε αναμένεται να εκδοθεί νέα Κανονιστική.

Ειδικά για το διάστημα αυτό θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη ευαισθησία και από τους ίδιους τους κυνηγούς, καθώς πρόκειται για περίοδο αναπαραγωγής για τα είδη που αποτελούν θηράματα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο 31χρονος συλληφθείς, οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Να σημειωθεί πως στην κατοχή του βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο όμως είχε εκδώσει άδεια.

Ξεκίνησαν στις 11 Απριλίου οι περιπολίες και στα Στροφάδια

Από τις 11 Απριλίου έχουν ξεκινήσει έλεγχοι και στα Στροφάδια και ένας λιμενικός βρίσκεται επί μονίμου βάσεως στην περιοχή για περιπολίες ενώ έλεγχοι έχουν προαναγγελθεί πριν από το Πάσχα και από την Κυνηγετική Ομοσπονδία. Στόχος είναι η προστασία των άγριων πτηνών που μεταναστεύουν αυτή την εποχή και κυρίως των τρυγονιών, στις νήσους Στροφάδες. 

Ο έλεγχος από τη θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας γίνεται σε συνεννόηση της Γ’ ΚΟΠ με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, και όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protinews από την Ηλεία, έχουν οριστεί εναλλασσόμενα γκρουπ θηροφυλάκων κατά το χρονικό διάστημα από 11-4-18 έως 16-5-18, ανά μία εβδομάδα περίπου. 

Τα Στροφάδια αποτελούν τον πρώτο σταθμό στο μεταναστευτικό ταξίδι των τρυγονιών και αυτός ήταν και ο λόγος που κατά το παρελθόν διαπιστώνονταν φαινόμενα λαθροθηρίας. Με την εντατικοποίηση των ελέγχων τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα έχει απαλειφθεί.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment