ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προσοχή στις προθεσμίες για τους αγρότες παραγωγούς
04-04-2018 12:56:25

Για μια σειρά από σημαντικές προθεσμίες που «τρέχουν» ενημέρωσε ο Διευθυντής του ΕΑΣΖ Πέτρος Βισβαρδης τους παραγωγούς μέσω του –Ε- και μια από αυτές αφορά την υποχρέωσή τους να ελέγξουν τα βιβλία εσόδων – εξόδων  και να αποδώσουν τον ΦΠΑ, στις περιπτώσεις που προβλέπεται κάτι τέτοιο με βάση τα έσοδα τους.

Ο έλεγχος και η απόδοση του ΦΠΑ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι και τις 20 Απριλίου και αφορά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς δηλαδή το Γενάρη, τον Φλεβάρη και τον Μάρτη.

Μια ακόμη προθεσμία που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι παραγωγοί είναι πως μέχρι τις 29 Ιουνίου θα πρέπει να πληρωθούν οι οφειλές του ΕΛΓΑ για το 2017 και παρά το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε παράταση, αυτή η εκκρεμότητα δεν πρέπει να παραμένει γιατί υπάρχει κίνδυνος, αν υπάρχουν χρέη,  να μην αποδοθεί η αποζημίωση εφόσον χρειαστεί.

Τέλος οι αγρότες πρέπει να γνωρίζουν πως μέχρι τις 15 Μάη γίνονται οι μεταβολές αλλά και οι αιτήσεις ΟΣΔΕ . Προς το παρόν η προσέλευση στα γραφεία του ΕΑΣΖ είναι ικανοποιητική αλλά καλό θα ήταν οι περισσότεροι παραγωγοί να προσέλθουν τώρα και όχι αργότερα οπότε και θα υπάρξει συνωστισμός.

Θυμίζουμε πως η ενεργοποίηση γίνεται με ραντεβού που μπορούν να κλείσουν οι παραγωγοί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment