ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Μείωση του πάχους της ασφάλτου και νέα ασφαλτόστρωση από την Τρ. Πειραιώς μέχρι και την πλατεία Αγίου Λουκά
13-03-2018 11:45:35

Παρεμβάσεις επί της παραλιακής Λεωφόρου Κωνσταντίνου Λομβάρδου θα ξεκινήσουν άμεσα από τον ανάδοχο που έχει αναλάβει μια σειρά από παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, μετά από διαγωνισμό που διενήργησε η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Το έργο που αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το Πάσχα για να μην προκληθούν προβλήματα μετά την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, περιλαμβάνει επιγραμματικά την αποκατάσταση- «φριζάρισμα» του δρόμου, που λόγω των συνεχών ασφαλτοστρώσεων έχει κατά τόπους πολύ μεγάλο  υψόμετρο, την νέα ασφαλτόστρωση και τη διαγράμμιση.

Η παρέμβαση θα γίνει από το ύψος της Τράπεζας Πειραιώς μέχρι και την πλατεία Αγίου Λουκά, όπου εντοπίζεται το σοβαρότερο πρόβλημα με λακκούβες, τομές στο οδόστρωμα, ανομοιομορφίες κτλ. Σοβαρά προβλήματα όπως μπορούν να καταμαρτυρήσουν και οι οδηγοί, υπάρχουν ειδικά μπροστά από το κτήριο της Αστυνομίας, όπου υπάρχουν οι νησίδες. 

Η ανάθεση έχει ήδη γίνει στην εταιρεία ΑΝΤΑΙΟΣ, αφού το συγκεκριμένο έργο είχε συμπεριληφθεί σε μια συνολική εργολαβία για παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο και εθνικό δίκτυο, όπως στη Ζακύνθου – Κερίου και στο Τσιλιβή.

Η παραλιακή λεωφόρος δέχεται καθημερινά τεράστιο κυκλοφοριακό φορτίο που πολλαπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η συντήρηση και η επισκευή είναι αναγκαία, καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Σε κάθε περίπτωση πάντως μιλάμε για μια περιοχή όπου παρά το γεγονός ότι αποτελεί τη βιτρίνα της Πόλης και την πρώτη εικόνα των επισκεπτών μας, χαρακτηρίζεται από μια άναρχη εικόνα και μια έλλειψη αισθητικής. 

Ένα πολύ σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό της δεσμεύει η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου για την εκπόνηση μελέτης που αφορά την αντιστήριξη των πρανών στην οδό Φιλικών της Μπόχαλης, στην περιοχή όπου πριν λίγες εβδομάδες σημειώθηκε μια σημαντική κατολίσθηση. Το ποσό που δεσμεύεται είναι 43.500 ευρώ και η μελέτη θα γίνει με απευθείας ανάθεση.

Θυμίζουμε πως μετά το συμβάν στην οδό Φιλικών έγινε αυτοψία από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κεφαλονιάς και Γεωλόγο κ. Ανδρεάτο, ο οποίος διαπίστωσε μεν πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αλλά πως επιβάλλεται κατεπείγουσα παρέμβαση για να μην υπάρξει νέος κίνδυνος στο μέλλον.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα θα τεθεί προς έγκριση η ανάθεση της μελέτης και το υψηλό αυτό κόστος, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, δικαιολογείται από το γεγονός ότι επιβάλλεται γεωτεχνική μελέτη με την χρήση γεωτρύπανων για να διαπιστωθεί η κατάσταση του εδάφους και να προταθεί η πιο ασφαλής τεχνική λύση για την στήριξη των πρανών.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί τέλος είναι πως κατά την εξέταση των στοιχείων της συγκεκριμένης περιοχής διαπιστώθηκε πως υπάρχει μια επιπλέον απαλλοτρίωση πλάτους 4 μέτρων και έτσι ο δρόμος θα μεγαλώσει στο συγκεκριμένο σημείο, κάνοντας πιο εύκολη τη διέλευση των οχημάτων.

Η μελέτη που θα εκπονηθεί θα λαμβάνει υπόψη το σύνολο της απαλλοτριωμένης έκτασης.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment