ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΝΕΤΟΣ
Η ασφάλεια των πολιτών και η έξαρση της εγκληματικότητας 05-03-2018 08:45:39

Αν εδώ και οκτώ χρόνια η χώρα και ο λαός δεν υπέφεραν από τις συνέπειες της χρεωκοπίας του κράτους θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σταθερά, διαχρονικά και επίμονα, είναι αυτό της αυξανόμενης εγκληματικότητας που έχει λάβει τερατώδεις διαστάσεις και σαν Λερναία Ύδρα, όταν τις κόβουν ένα κεφάλι, ξεπηδούν στη θέση του δύο.

Το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν εντοπίζεται σε ένα είδος, ούτε φυσικά σε μια γεωγραφική περιφέρεια. Εντοπίζεται παντού με τις πλέον ασύλληπτες και αδυσώπητες μορφές του. Το πως και το γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία που ξεκινά πολύ πριν τα μνημονιακά χρόνια και πρέπει να την αντιμετωπίσει η πολιτεία με μεγάλη αυστηρότητα και συνέπεια.

Το ζήτημα βρίσκεται στην τραγική διαπίστωση ότι η Αστυνομία επιφορτίζεται με τεράστια υπαλληλική γραφειοκρατία με αποτέλεσμα το μάχιμο προσωπικό της να “απουσιάζει” από εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Έτσι δεν υπάρχουν περιπολίες και δεν υπάρχουν αρκετές δυνάμεις παρέμβασης, ικανές να αντιμετωπίσουν την ποσότητα των διαπραττομένων εγκλημάτων, με αποτέλεσμα να αλωνίζουν τα εγκληματικά στοιχεία και οι πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση. Και το χειρότερο απ’ όλα, όταν συλληφθεί κάποιο εγκληματικό στοιχείο, να βρίσκονται χίλιοι δύο “λόγοι” για να μην προφυλακίζεται με αποτέλεσμα να συνεχίζει τη δράση του ξανά, “ανενόχλητο”.

Όμως η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο εάν δεν θέλουμε οι πολίτες να εκτρέπονται σε αυτοδικίες. Οφείλει η πολιτεία να ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας και το σωφρονιστικό σύστημα να λειτουργήσει επαρκώς. Περισσότερο και καλύτερο αστυνομικό προσωπικό και μεγαλύτερες φυλακές. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε! Για να περιοριστεί ο φόβος των πολιτών απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας