ΕΝΩ ΧΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Καταγραφή κτιριακών προβλημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας από την ΕΛΜΕΖ
14-02-2018 08:40:05

Για ακόμη μια χρονιά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ζακύνθου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταγράψει τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές αλλά και το Σύλλογο Διδασκόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε εδώ και περίπου τρία χρόνια, με αφορμή τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλονιά και ανέδειξαν τους κινδύνους που θα υπήρχαν σε περίπτωση που την ώρα του σεισμού εκπαιδευτικοί και μαθητές βρίσκονταν μέσα στα σχολεία. 

Οι Σύλλογοι και οι Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ζακύνθου  ειδικά φέτος καλούνται από την ΕΛΜΕΖ να συμπληρώσουν ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτήρια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ Φώτης Προβής υπογράμμισε πως το νησί μας συγκαταλέγεται στις πλέον σεισμογενείς περιοχές της χώρας και θα πρέπει να είμαστε εγκαίρως προετοιμασμένοι.

«Γνωρίζουμε πως στα περισσότερα από τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχει γίνει έλεγχος στατικότητας και πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε καταρχήν οι μαθητές αλλά και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στα σχολεία να είναι ασφαλείς» τόνισε, επισημαίνοντας πως πολλά από τα σχολικά συγκροτήματα είναι άνω των σαράντα χρόνων, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, τα  τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό βαίνει μειούμενη και πως η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει περικοπεί σε ποσοστό άνω του 60% την τελευταία οχταετία.

Ο κ. Προβής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως αυτό του 1ου σχολικού συγκροτήματος που είναι πολύ παλιάς κατασκευής και διαθέτει αίθουσες προκάτ, για το συγκρότημα του Αγγερικού που έχει οφθαλμοφανή προβλήματα και για το Γυμνάσιο της Λιθακιάς που δεν έχει στεγασμένο προαύλιο για τους μαθητές.

«Τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρότερα ή λιγότερο σοβαρά κτηριακά προβλήματα. Διεκδικούμε επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό σχεδιασμό αν και η αρμοδιότητα έχει περάσει στο Δήμο. Όμως για εμάς οι ανάγκες των σχολικών κτηρίων δεν πρέπει να εξαρτώνται από το αν έχει ή δεν έχει χρήματα ο Δήμος να τις καλύψει» τόνισε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ παρατήρησε την μεγάλη αντίφαση που υπάρχει όταν από την μια έχουμε νέα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και από την άλλη σχολεία που δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σαφές δείγμα της «ανάπτυξης» που ακολουθείται.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment