ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Επιτροπή Παιδείας: Μεγαλύτερη στήριξη στο ΤΕΙ του νησιού μας και λειτουργία εστίας στέγασης-φοίτησης
13-02-2018 12:51:00

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στο Δημαρχείο και συζήτησε το θέμα των εξελίξεων με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα τη συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων νήσων που προωθεί η κυβέρνηση. 

Όλοι οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή που είναι εκπρόσωποι φορέων επεσήμαναν ότι πρέπει να στηριχθεί το ΤΕΙ του νησιού μας και να αναβαθμιστεί χωρίς να κινδυνεύσει να κλείσει. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε η βοήθεια από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων νήσων και συμπατριώτη μας Γιάννη Δραγώνα ο οποίος αναμένεται να κληθεί για να παρευρεθεί σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.

Την ενημέρωση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Αντιδήμαρχος Γιάννης Κόκλας ο οποίος έδωσε πληροφορίες για την έναρξη των συζητήσεων που ξεκίνησαν από τον περασμένο χρόνο που είχε γίνει συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας. 

«Θα γίνουν αλλαγές σε όλα τα νησιά του Ιονίου και θα επηρεαστεί ο εκπαιδευτικός χάρτης», είπε ο κ. Κόκλας και ζήτησε να έλθουν άμεσα οι εισηγήσεις όλων και μάλιστα γραπτές. Ακόμα ο κ. Κόκλας ζήτησε να ορισθούν οι εκπρόσωποι των φορέων που πρέπει να ανανεωθούν μετά τις εκλογές που είχαν, όπως για παράδειγμα στο Επιμελητήριο και στους εκπαιδευτικούς Συλλόγους.

Στη συζήτηση που έγινε αναφέρθηκε πως είναι θετικό για το νησί μας η εξαγγελία της ίδρυσης Ερευνητικού Κέντρου αρκεί να μείνει εδώ και να μην μεταφερθεί σε άλλο νησί αργότερα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ήλθε και ο Δήμαρχος ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σοβαρό θέμα για το μέλλον της Ζακύνθου την συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ. «Εμείς έχουμε υποδομές και το πλεονέκτημα ότι έχουμε κτίρια. Ζητάμε δύο Σχολές στη Ζάκυνθο και μάλιστα με επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών» είπε ο Δήμαρχος.

Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φώτη Κόττη ο οποίος είπε ότι πρέπει να στηρίζεται το ΤΕΙ και οι φοιτητές συνέχεια και όχι μόνο όταν πηγαίνουν να μας πάρουν κάτι.  Επίσης ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Δ. Νέγκας είπε ότι πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τα προβλήματα των φοιτητών και ειδικότερα με τη στέγασή τους, με τη λειτουργία της εστίας σίτισης και με τη σωστή συγκοινωνία. 

Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου θα συνεδριάσει ξανά το επόμενο διάστημα και πριν από τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να μπορέσει να καταθέσει την άποψή της. 

Στη Ζάκυνθο η μία από τις δύο κατευθύνσεις του Τμήματος Τεχνολογικών Εφαρμογών, η κατεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων, προτείνεται να καταργηθεί  (αφού ενσωματώνεται στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) αλλά αυτό δεν γίνεται δεκτό από την τοπική κοινωνία. 

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση που κατέθεσε πριν από λίγους μήνες η Επιτροπή που συστάθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, αναφέρει μεταξύ άλλων: 

Α. Την ίδρυση τέταρτης Σχολής του Ιονίου Πανεπιστημίου με δύο τμήματα:

1. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Αργοστόλι.

2. Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο.

Β. Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με ενσωμάτωση μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Λευκάδας με έδρα το Αργοστόλι, και ένταξή του στην Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής.

Γ. Ίδρυση τμήματος Τουρισμού και Δημιουργικής Οικονομίας  στην Κέρκυρα με συγχώνευση-απορρόφηση μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Λευκάδας και με διάθεση νέων 5 θέσεων μελών ΔΕΠ και ένταξή του στη Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου (έναρξη λειτουργίας το ακαδημαϊκό έτος 2018-19)

Δ. Δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου Επιστημών, Βιοτεχνολογίας Τροφίμων  και Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο και τρεις θεματικούς άξονες.

Ε. Ενσωμάτωση του τμήματος Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων με έδρα το Ληξούρι, στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών  του Ιονίου Πανεπιστημίου, μέ έδρα την Κέρκυρα.

Ζ. Ενσωμάτωση της Κατεύθυνσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η. Να μη συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό του 2018 τα τμήματα / Κατευθύνσεις που πρόκειται να ενσωματωθούν / μεταφερθούν σε άλλο τμήμα/Πανεπιστήμιο.

Θ.  Ενσωμάτωση του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής με έδρα την Αρτα στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου, με έδρα την Κέρκυρα. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment