Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ
Η αντιπαράθεση στο Περιφερειακό “χτύπησε κόκκινο” για τη μετακίνηση υπαλλήλου
13-02-2018 12:44:57

Με εμφανή την ένταση σε αρκετά θέματα έγινε με τηλεδιάσκεψη από το πρωί του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων.

Ο Περιφερειάρχης απάντησε σε όλες τις κριτικές που δέχτηκε και έστειλε ερωτήματα για να απαντηθούν με επίσημο τρόπο από τους συμμετέχοντες στο όργανο και όλους όσους έβαλαν ζητήματα για τις αποφάσεις του.

Η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Κεφαλονιάς Π. Αλιβιζάτου του οποίου η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στην Αθήνα και οι περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και ο  Περιφερειάρχης αναχώρησαν για να παραστούν εκεί. 

Επίσης εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα για την προσφορά του εκλιπόντα στην  αυτοδιοίκηση, στον πολιτισμό και στο τόπο, αλλά ιδιαίτερα στο Ιόνιο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ακόμα ένα ψήφισμα για το θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων Κώστα Τσιγγέλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναβλήθηκαν δύο πολύ σοβαρά θέματα για να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση και είναι η συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ και οι δασικοί χάρτες. 

Στο θέμα που είχε τεθεί από τη Ζάκυνθο και αφορούσε τη μετακίνηση υπαλλήλου με παράλληλα καθήκοντα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, παρευρέθηκαν εργαζόμενοι στην ΠΕΖ και στο ΔΣ του Συλλόγου των υπαλλήλων με τον Πρόεδρο Γ. Αρμένη. Το θέμα εισηγήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κορφιάτης ο οποίος ήλθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο.

Ο κ. Κορφιάτης κατηγόρησε την πλειοψηφία επειδή δεν άφησε τους εργαζόμενους να τοποθετηθούν και είπε πως η απόφαση για τη μετακίνηση υπαλλήλου με παράλληλα καθήκοντα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με καταγγελίες από 20 νομούς σε όλη την Ελλάδα. «Υλοποιούν μαζί με την κυβέρνηση τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και φορτώνουν στους υπαλλήλους έξοδα κίνησης που σχεδόν ποτέ δεν πληρώνουν!» είπε ο κ. Κορφιάτης και υπενθύμισε πως υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό στην Περιφέρεια, ειδικά στις κοινωνικές υπηρεσίες. 

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον κ. Κορφιάτη να αναρωτηθεί γιατί εξέδωσε την απόφαση και του θύμισε πως δύο οικογένειες περιμένουν για μήνες την υιοθεσία και γι’ αυτό ζήτησε από την υπάλληλο να μετακινηθεί για 2 ημέρες στην Κεφαλονιά για να τακτοποιήσει το θέμα. 

«Ενδιαφέρομαι για τις ανάγκες των πολιτών χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το σωματείο έκανε κατάληψη ενώ εμείς ζητήσαμε διάλογο. Μήπως για να εξοντωθεί ο Περιφερειάρχης και γι’ αυτό βγήκαν 150 ανακοινώσεις! Σε λίγο θα πάμε και στον ΟΗΕ! Πυροβολούμαι με ψευδή στοιχεία» είπε ο κ. Γαλιατσάτος και σημείωσε πως αν ακολουθήσουμε την τακτική των υπαλλήλων θα πρέπει να αναμένουμε 5 χρόνια για να τελειώσουν τα μνημόνια και να γίνουν προσλήψεις που θα προχωρήσουν στις υιοθεσίες.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment