ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Την ακίνητη περιουσία του στην Πρωτεύουσα «τακτοποιεί» ο Δήμος!
13-02-2018 12:18:28

Ένα σημαντικό θέμα απασχόλησε την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την περασμένη Παρασκευή και αυτό αφορούσε κληροδοτήματα που έχουν δωριθεί στο Δήμο, αλλά προς το παρόν υπάρχουν εκκρεμότητες μέχρι αυτά να περιέλθουν στην ακίνητη περιουσία του.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως πρόκειται για ακίνητα σε περιοχές όπου ισχύουν υψηλές αντικειμενικές αξίες τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

Η απόφαση που πήρε ομόφωνα  η Οικονομική Επιτροπή είναι να αναθέσει στο δικηγόρο που είχε αναλάβει και τον έλεγχο των τίτλων ιδιοκτησίας των συγκεκριμένων ακινήτων, να προχωρήσει και τις επόμενες νομικές ενέργειες, ώστε να περιέλθουν οριστικά στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Αναλυτικότερα, η εισήγηση του δικηγόρου Ελ. Κεραμίδα που παραδόθηκε στο Δήμο αφορούσε ακίνητα στην Γλυφάδα, στο Χολαργό, στο Μαρκόπουλο, στην Καλλιθέα και στα  Εξάρχεια.

Ο Δήμος θα πρέπει κατά περίπτωση είτε να προχωρήσει σε αποδοχή κληρονομιάς και εγγραφή των ακινήτων στο υποθηκοφυλακείο, ή ακόμη και να κινηθεί δικαστικά,  μια που σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται άλλοι ως ιδιοκτήτες.

Η παραπάνω διαδικασία, θα αποτελέσει ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την εξασφάλιση και προστασία της περιουσίας του Δήμου, ώστε να μπορέσει να την αξιοποιήσει στο μέλλον.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment