ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ
Συζήτηση για την συνένωση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ σε Περιφερειακό και Επιτροπή Παιδείας του Δήμου
08-02-2018 12:31:49

Ενώ αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής στη Βουλή και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γραβρόγλου, κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πάτρα επανέφερε το ζήτημα των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κάνοντας αναφορά και στο σχεδιασμό που αφορά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, οι αντιδράσεις στην Κεφαλονιά  με επίκεντρο κυρίως την κατάργηση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων καλά κρατούν και ο διάλογος ξεκινά και πάλι στα νησιά μας, αρχής γενομένης από την επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που θα γίνει στην Λευκάδα αυτό το Σάββατο αναμένεται να συζητηθεί το μέλλον των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οι σχετικές εισηγήσεις θα γίνουν από τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο, αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σ. Κουρή.

Αν και στην εισήγηση του ο κ. Κουρής τονίζει την σημασία του εγχειρήματος της συνένωσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας μάλιστα πως τα πρώτη βήματα για αυτή την συνεργασία έγιναν επί των ημερών της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, στην συνέχεια εκφράζει μια εντονότατη αντίδραση στις προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή καθηγητών των δύο ιδρυμάτων που ορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

«Η  πρόσφατη έκθεση της  Επιτροπής για την διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που συνέστησε ο κ. Υπουργός Παιδείας και με την οποία συμφωνεί, έρχεται σε εκ διαμέτρου αντίθεση με το πνεύμα των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων και της Ιονίου Περιφέρειας, την οποία δυναμιτίζει. Κρίνει ωφελιμιστικά την λειτουργία των δύο  Ιδρυμάτων, ετεροβαρή υπέρ του Ενός και προσβάλλει την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας. Αποποιείται την λειτουργία και τις προοπτικές πετυχημένων τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων  νήσων, όπως το Τμήμα Ήχου και  Μουσικών  Οργάνων (ΤΗΜΟ), το μεταφέρει στην Κέρκυρα, βυθίζοντας μια πρόσφατα πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή της  Περιφέρειάς μας της Παλικής Κεφαλονιάς» σημειώνει, τονίζοντας πως η πρόσφατη αυτή έκθεση αποδεικνύει για μία φορά ότι εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα συντεχνιακού  τύπου, κάνοντας λόγο για γνωστό ¨κατεστημένο¨ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Συζήτηση και στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου

Την πρόθεσή του να θέσει το θέμα στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ζακυνθίων εξέφρασε στον -Ε- ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Κόκλας.

Ο κ. Κόκλας συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση που είχε γίνει για το θέμα στο Υπουργείο Παιδείας, παρουσία εκπροσώπων από τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα, την Περιφέρεια αλλά και τους Δήμους της Περιφέρειας και τώρα η συζήτηση θα γίνει σε επίπεδο Δήμο για να αξιολογηθούν τα μέχρι τώρα  δεδομένα και να  διατυπωθούν οι απόψεις των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής στην οποία θα συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment