ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ
Οι διαρροές του νερού και τα έργα στη ΔΕΥΑΖ 31-01-2018 12:22:04

Στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ θα ληφθεί απόφαση για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να σταματήσουν οι κλοπές του νερού, που γίνονται εκούσια ή ακούσια. 

Είναι ο ηλεκτρονικός εντοπισμός των διαρροών στο δίκτυο της ύδρευσης που θα γίνεται αυτόματα και θα λύσει το πρόβλημα που ταλανίζει την επιχείρηση από ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα. 

Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει αργά αύριο το απόγευμα και ανάμεσα στα πολλά θέματα συζήτησης είναι η έγκριση των τευχών δημοπράτησης για την «εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας, αυτοματισμού και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ζακύνθου».

Στην περίπτωσή μας ισχύει το κάλιο αργά παρά ποτέ, αφού τα έργα τέτοιας μορφής έπρεπε να είχαν προηγηθεί και να υπήρχε η δυνατότητα να γνωρίζουμε έγκαιρα τις διαρροές αλλά και τις κλοπές από το δίκτυο. 

Τώρα που έγινε η κατασκευή του νέου κεντρικού αγωγού ύδρευσης, έχουμε και το επόμενο βήμα με τον έλεγχο των διαρροών και μακάρι να γίνει σύντομα.

Μία ακόμα προσπάθεια χρειάζεται από τη ΔΕΥΑΖ και είναι ο προγραμματισμός για ένα μεγάλο έργο που θα συγκεντρώσει τα νερά της βροχής για να τα διοχετεύει στο δίκτυο. Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο, αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε.

Με κατασκευή φραγμάτων ή με δημιουργία λιμνοδεξαμενών, ή όποιο άλλο τρόπο μας προτείνουν οι ειδικοί, ήλθε η ώρα να γίνει και αυτή η προσπάθεια. 

Οι αλλαγές του κλίματος πρέπει να μας θυμίσουν ότι η Ζάκυνθος θα χρειαστεί μελλοντικά και την τελευταία σταγόνα νερού για να την διαθέσει στο κοινωνικό σύνολο. Η παρούσα διοίκηση δεν πρέπει να αφήσει αυτή την ευκαιρία και οφείλει να προγραμματίσει τα έργα που θα επιτρέψουν στον τόπο μας να έχει αποθέματα νερού και να μην διψάσει. 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας