ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
Χάος με την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων σε όλη την πόλη
07-12-2017 12:26:16

Η αταξία που βασιλεύει στους κοινόχρηστους χώρους ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή τα αιτήματα δημοτών για να εξασφαλίσουν θέσεις στάθμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης. 

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται τέτοιο θέμα για λήψη απόφασης, το ότι τα αιτήματα έρχονται μεμονωμένα για να εξασφαλίσουν κάποιοι συμπολίτες μας ή επαγγελματίες θέσεις στάθμευσης, δεν δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να έχει ολοκληρωμένη εικόνα.

Έτσι λοιπόν στη συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου και ενώ ήταν σε εξέλιξη η παρουσίαση των αιτήσεων, έγινε γνωστό ότι ζητήθηκε η άποψη του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης που όμως απάντησε πως δεν έχει νομικό τμήμα για να γνωρίζει το χειρισμό αυτών των υποθέσεων.

Ακολούθως αναφέρθηκε πως η Δημοτική Αστυνομία διαθέτει αρχείο με όλες τις αιτήσεις αυτών που έχουν ζητήσει θέσεις στάθμευσης και πρέπει να συγκεντρωθούν τα στοιχεία και μετά να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η πλειοψηφία ανέφερε ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις και η μείζονα αντιπολίτευση ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος και να δουν διοικητικά τα αιτήματα.

Από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους αναφέρθηκε το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και εστιάζεται στην γενικότερη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων με παλιά αντικείμενα, με είδη πώλησης από τα καταστήματα, με τραπεζοκαθίσματα πέρα των προβλεπομένων από την άδεια που έχει η κάθε επιχείρηση κλπ.

Αν και έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από τη λιμενική αρχή για να μπει τάξη στην παραλιακή, ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί στην πράξη παρά την εμπλοκή της δικαιοσύνης. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συζητήσει εκ νέου το θέμα σε μία επόμενη συνεδρίαση με όλα τα στοιχεία στο τραπέζι. 

Όμως πρέπει να επισημανθεί πως οι κατά καιρούς Κανονιστικές αποφάσεις που έχουν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εφαρμόζονται, δεν γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι και η ασυδοσία θεριεύει. Ζητούμενο δεν είναι να γίνεται μία φορά το χρόνο επίσκεψη με έλεγχο και πρόστιμα στο κέντρο της πόλης  γιατί οι παράνομοι γίνονται κακό παράδειγμα σε όλους τους υπόλοιπους που βλέπουν πως δεν υπάρχει τάξη και λειτουργούν ανάλογα. 

Η Δημοτική αστυνομία αλλά και οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να προβούν σε συστάσεις για τον ευπρεπισμό της πόλης που τον έχουμε κουρελιάσει. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment