Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ι. ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ -Ε- :
Ι. Κονταράτος: Συνεργασία, εξωστρέφεια και ανταποδοτικότητα οι στόχοι της νέας διοίκησης του φορέα!
07-12-2017 12:18:23

Στο ψηφοδέλτιο «Συνεργασία για το μέλλον» και επικεφαλής τον Φώτη Κόττη συμμετέχει στις επικείμενες εκλογές και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Ιάκωβος Κονταράτος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο κ. Κονταράτος τόνισε την σημασία των συνεργασιών και υπογράμμισε πως στόχοι της διοίκησης του Φορέα, πρέπει να είναι μεταξύ άλλων η εξωστρέφεια, η παροχή στήριξης και συμβουλών στα μέλη του Επιμελητηρίου και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών πόρων από την Ευρώπη όπως είναι για παράδειγμα τα προγράμματα για την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών και δημόσιων κτηρίων που δεν πρέπει να μείνουν αναξιοποίητα.

«Είδα μια προσπάθεια που είχε οργανώσει μια ομάδα προσώπων με καλές προθέσεις και διαθέσεις και όραμα να δώσουν κάτι διαφορετικό στον τόπο μας. Έτσι αποφάσισα να συμμετέχω και με τις δικές μου δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε για την απόφασή του να θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα στο φορέα και τόνισε πως κατά τη γνώμη του ένας φορέας με όραμα υπηρετεί την εξωστρέφεια, την συνεργασία και την ανταποδοτικότητα.

«Το βασικότερο που χρειάζεται είναι εξωστρέφεια, πρόσβαση σε χρηματοδοτικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλή επικοινωνία με επιχειρηματίες και μέλη του Επιμελητηρίου σε συμβουλευτικό και υποστηρικτικό επίπεδο, με λίγα λόγια μια ανταποδοτικότητα στις εισφορές. Η ανάγκη να πείσουμε τα μέλη για την ανταποδοτικότητα του φορέα είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και πρέπει να αλλάξουμε» υποστήριξε.

Ειδικά για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Ευρώπη, σχολίασε: «Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και προοπτικές χρηματοδοτήσεων στον ενεργειακό τομέα όπως για παράδειγμα τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης γιο ιδιώτες αλλά και για τα ενεργοβόρα δημόσια ακίνητα. Η αξιοποίηση αυτών των προγραμμάτων μπορεί να γίνει σε συνεργασία και με το Τεχνικό Επιμελητήριο».

Ο κ. Κονταράτος τόνισε μεταξύ άλλων πως το όνομα του συνδυασμού στον οποίο ανήκει  είναι ενδεικτικό των προθέσεων και της πρότασης που καταθέτει: 

«Χρειάζεται Συνεργασία για το μέλλον για αυτό και στο συνδυασμό μας υπάρχουν και νέα πρόσωπα αλλά και πρόσωπα με εμπειρία στα επιμελητηριακά πράγματα».

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ  

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment