ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Έτος Πολωνίας το 2019 για τη Ζάκυνθο!
07-12-2017 12:10:56

Την τρίτη θέση στις επιλογές των Πολωνών τουριστών στην Ελλάδα καταλαμβάνει το νησί μας και η έντονη αυτή προτίμηση για τη χώρα μας αλλά και τη Ζάκυνθο, που επιβεβαιώθηκε και από τη φετινή αύξηση τουριστών από την Πολωνία, διαπιστώθηκε και κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grecka Panorama - Greek Food Show 2017.

Πρόκειται για την 3η έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο της Πολωνίας το περασμένο Σαββατοκύριακο και στην οποία συμμετείχε εκτός από το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Αν. Νικολουδάκης, ο οποίος μιλώντας στον –Ε- έκανε λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία από την συγκεκριμένη αγορά. Μάλιστα, τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν μόνο την επόμενη χρονιά αλλά την επόμενη τριετία ή και πενταετία, αφού εταιρείες από την Πολωνία επενδύουν σε καταλύματα στο νησί μας

«Η Ελλάδα είναι κορυφαία αγορά για τον πολωνικό τουρισμό σήμερα και η Ζάκυνθος είναι ένας από τους τρεις αγαπημένους προορισμούς των Πολωνών ,μαζί με την Κρήτη και την Ρόδο. Η τάση είναι ανοδική τα 3 με 4 τελευταία χρόνια και ειδικά την περσινή χρονιά η αύξηση των αφίξεων για τη Ζάκυνθο άγγιξε το 18%» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού ενώ αναφερόμενος στο προφίλ των Πολωνών τουριστών σημείωσε πως είναι τουρίστες που αγαπούν την φύση , την γαστρονομία και την φιλοξενία, έρχονται ως ζευγάρια ή οικογενειακά και ανήκουν στην μεσαία τάξη

«Οι τουρ οπερέιτορς της Πολωνίας έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα και τη Ζάκυνθο και πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είτε κατασκευάστηκαν είτε επεκτάθηκαν στηριχτήκαν στην χρηματοδότηση από πολωνικές εταιρείες. Αυτό χτίζει μια αμφίδρομη σχέση καθώς οι συμφωνίες έχουν ένα μακροχρόνιο χαρακτήρα και δείχνουν πως θα υπάρχει μια συνεργασία σε βάθος χρόνο» τόνισε.

Επιστρέφοντας από την Πολωνία, η ζακυνθινή αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την πολωνική πρεσβεία στην Αθήνα και ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον κ. Νικολουδάκη είχαν συνάντηση με την Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα, Άννα Μπαρμπάζακ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, υπήρξε συμφωνία ώστε η Πολωνία να είναι τιμώμενη χώρα την καλοκαιρινή περίοδο του 2019, καθώς τότε συμπληρώνονται 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδος με την Πολωνία.

Το καλοκαίρι του 2019 θα γίνουν στο νησί μας πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα υπάρξει ανταλλαγή πολιτιστικών και πανεπιστημιακών αποστολών, αλλά και άλλες δράσεις.

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την φιλοξενία Πολωνών δημοσιογράφων στο νησί μας, στο πλαίσιο δράσεων προβολής της Ζακύνθου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ αλλά και την παρουσία εκπροσώπων του νησιού μας σε ένα workshop για τον τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο χειμώνα. 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment