ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΩ ΟΙ ΣΩΡΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ
Το ΤΕΕ ζητά σύννομη παραλαβή του εξοπλισμού καθαριότητας!
07-12-2017 11:56:41

Οι μέρες περνούν και οι όγκοι των σκουπιδιών σε όλο το νησί συνεχώς μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και η ανησυχία της κοινής γνώμης για το τι μέλλει γενέσθαι τις ημέρες των εορτών που πλησιάζουν γοργά. 

Ο εξοπλισμός της καθαριότητας δεν έχει παραληφθεί και η αρμόδια Επιτροπή παραλαβής έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως δεν προτίθεται να παρανομήσει και ότι η παραλαβή θα γίνει σύμφωνα με τη μελέτη και τα ισχύοντα κατά τη νομοθεσία. 

Χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του Τεχνικού Επιμελητηρίου με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα και την οποία έχει στείλει στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στο Δικηγορικό Σύλλογο ζητά να γίνει σύννομα η παραλαβή του εξοπλισμού και υπενθυμίζει πως ανταποκρίθηκε στο αίτημα να στείλει μέλος της για τεχνικό σύμβουλο στο έργο. 

Επικαλούμενη τη διαφάνεια και τη νομιμότητα η ΝΕ του ΤΕΕ  υπενθυμίζει την αναγκαιότητα να υπάρξει προσαρμογή στη μελέτη για να παραληφθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός. 

Επιπλέον ζητά από τις πολιτικές αρχές του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να δρομολογηθούν οι λύσεις που πρέπει στο θέμα της καθαριότητας και ειδικά της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ που υπογράφεται από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Λιβέρη αναφέρει τα εξής: 

Με βάση τις εξελίξεις στην παραλαβή του έργου : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΥΠΟΕΡΓΟ 2», θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

Το ΤΕΕ όντας ο επίσημος «Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας» ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση της επιτροπής παραλαβής του παραπάνω έργου και με την σύμφωνη γνώμη του Δήμου επί της διαδικασίας, όρισε τεχνικό σύμβουλο τον Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Κονταράτο Ιάκωβο.

Η Ν.Ε. Ζακύνθου του ΤΕΕ έχοντας σαν κύριο και βασικό στόχο την ομαλή και σύννομη ολοκλήρωση της διαδικασίας και την διαφάνεια στην προμήθεια του ειδικού ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΎ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, στα θέματα που εμπλέκεται, για την άμεση έναρξη λειτουργίας την ενδιάμεσης λύσης.

Η επιτροπή παραλαβής με την συμβολή του τεχνικού συμβούλου έχει συντάξει και καταθέσει μέχρι στιγμής δύο πολυσέλιδα πορίσματα μετά από δύο αυτοψίες και πολύωρη εργασία, με λεπτομερείς αναφορές στις αποκλίσεις από την μελέτη και στην ανάγκη για προσαρμογή του υπό παραλαβή εξοπλισμού στις απαιτήσεις για την ορθή και σύννομη παραλαβή του εξοπλισμού.

Τα πορίσματα της επιτροπής παραλαβής και του τεχνικού συμβούλου έτυχαν καθολικής αποδοχής, τόσο των εκπροσώπων του Δήμου, όσο και των αναδόχων κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, αφού όλοι ανταποκρίθηκαν αμέσως με ενέργειες, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις με σκοπό την προσαρμογή στις απαιτήσεις της εγκεκριμένης μελέτης σύμφωνα με τα πορίσματα.

-Επειδή θεωρούμε ότι το έργο της επιτροπής παραλαβής και του τεχνικού συμβούλου έχει ολοκληρωθεί επί της ουσίας.

-Επειδή η επιτροπή παραλαβής και ο τεχνικός σύμβουλος δεν έχουν λόγο επί της λειτουργίας του έργου, αφού μοναδικός τους σκοπός είναι η παραλαβή του εξοπλισμού σε σύγκριση μόνο με την τεχνική περιγραφή της μελέτης η οποία συντάχθηκε για τον λόγο αυτό.

-Επειδή το λόγο τώρα έχει ο «ιδιοκτήτης» και Κύριος του έργου Δήμος Ζακύνθου και ο «Χρήστης» ΦοΔΣΑ να εκφέρουν άποψη και να ενεργήσουν.

-Επειδή έχουν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούνται σωροί από απορρίμματα σε κάθε γωνία της πόλης και της περιφέρειας εντός των Δ.Δ. 

-Επειδή το όλο σκηνικό έχει αρχίσει να θυμίζει την περσινή χρόνια και οι γιορτές πλησιάζουν.

Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν ως πολιτική ηγεσία του τόπου, και να δοθεί ένα τέλος με την παραλαβή του εξοπλισμού, ώστε να δρομολογηθεί η άμεση λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει την τοπική κοινωνία.

Συνυπολογίστε δε την αγωνία όλων όσων επενδύουν αυτήν την στιγμή στο τουριστικό προϊόν για την νέα σεζόν που υπόσχεται πολλά για τον τόπο μας, σε μια οικονομικά κρίσιμη εποχή που περνάμε.

Θα είμαστε κοντά σας και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για του πολίτες της Ζακύνθου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment