ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΔΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Σύντομα ξανά η αποκομιδή σύμφωνα με τον ΦοΣΔΑ
07-12-2017 08:46:12

Μέχρι την Κυριακή υπολογίζουν οι εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων να έχουν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες εργασίες στο χώρο όπου θα λειτουργήσει η εγκατάσταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Λίβα αφού τότε αναμένεται να γίνει η τελευταία εγκατάσταση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που χρειάζεται. 

Εν τω μεταξύ και ενώ το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες έγινε και η ρίψη του μπετόν στο οικόπεδο όπως είχε ανακοινωθεί.

Οι παραπάνω εκκρεμότητες έγιναν γνωστές κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΦοΔΣΑ με το νέο Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας κ. Τσοχατζή και όπως ήταν φυσικό από την πλευρά του νέου Προϊσταμένου τέθηκαν και ερωτήματα για την έναρξη της αποκομιδής των αποκομιδής των απορριμμάτων που ήδη σχηματίζουν βουνά σε πολλά σημεία του νησιού μας.

Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκε στον Πρόεδρο και άλλους εκπροσώπους της διοίκησης του ΦοΔΣΑ ωστόσο οι εκτιμήσεις για άμεση έναρξη της αποκομιδής των απορριμμάτων από την επόμενη εβδομάδα είναι μάλλον ανεδαφικές, αν δεχτούμε πως το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αφορούσε το Λίβα.

Το σοβαρό ζήτημα της παραλαβής του εξοπλισμού με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση παραμένει άλυτο και όσο περνά ο χρόνος δυσκολεύουν τα πράγματα σε σχέση με την παραλαβή του από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου.

Σημειώνουμε για ακόμη μια φορά ότι έχουν περάσει πάρα πολλές ημέρες από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο και τα αποτελέσματά της υποτίθεται ότι ήταν μπούσουλας για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθούσαν.

Οι προμηθευτές έχουν ήδη έρθει στη Ζάκυνθο για να κάνουν κάποιες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη δημοτική αρχή, αλλά αυτό που παραμένει ως ερώτημα είναι αν τελικά προσαρμόστηκαν πλήρως στις παρατηρήσεις και αν πρόκειται να γίνει η πολυσυζητημένη δοκιμαστική λειτουργία.

Πληροφορίες του –Ε- θέλουν να τίθενται κάποια διαδικαστικά ζητήματα για το αν μπορεί να γίνει αυτή η δοκιμαστική λειτουργία χωρίς να έχει γίνει προσωρινή παραλαβή αλλά και ποια είναι η αρμόδια Επιτροπή για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων αυτής της δοκιμαστικής λειτουργίας.

Μια ακόμη πληροφορία που έχει ενδιαφέρον αν επιβεβαιωθεί είναι πως το απορριπτικό πρωτόκολλο της Επιτροπής ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτό από το Δήμο αν και έχει υποβληθεί πριν από την σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο.

Σημειώνεται τέλος πως την πόρτα του γραφείου του κ. Τσοχατζή πέρασαν πρόσφατα και εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας του Βραχιώνα που ήθελαν και αυτοί να ενημερωθούν.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment