25 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ 2 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Από επεισόδια σημαδεύτηκε η επέτειος Γρηγορόπουλου!
07-12-2017 08:40:27

Από επεισόδια σημαδεύτηκε για μια ακόμα χρονιά η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τόσο μετά τη μεσημεριανή, όσο και μετά τη βραδινή πορεία, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τρία αυτοκίνητα κάηκαν, ενώ φθορές έχουν υποστεί αρκετά καταστήματα.

Επεισόδια, προσαγωγές και συλλήψεις το βράδυ στα Εξάρχεια

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πορεία αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008.

Σημαντικό μέρος των αντιεξουσιαστών που έλαβαν μέρος στην πορεία κινήθηκαν μετά τη λήξη της προς τα Εξάρχεια, όπου έγιναν συγκρούσεις με την Αστυνομία. Οι αντιεξουσιαστές άναψαν φωτιές στις οδούς Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, όπως και σε άλλους δρόμους γύρω από την πλατεία, και εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προσπάθησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους με τη χρήση χημικών και βομβών κρότου-λάμψης.

Στο Σύνταγμα τα επεισόδια το μεσημέρι

Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν και το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όπου νεαροί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Νωρίτερα, στα Προπύλαια, ομάδες νεαρών με κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες κατά υποκαταστήματος τράπεζας, έσπασαν με ρόπαλα φανάρια και στάσεις λεωφορείων και έστησαν οδοφράγματα με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μαθητικό συλλαλητήριο για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το μαθητικό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 και παράλληλα διασκορπίστηκαν οι ομάδες των κουκουλοφόρων που προκαλούσαν την ένταση.

Στη «δράση» των νεαρών δεν απάντησε η αστυνομία, που παρέμεινε σε διακριτική απόσταση καθ' όλη τη διάρκειας της έντασης.

Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Παράλληλα, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της πορείας για την συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πηγή:news.in.gr


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment