ΕΝΩ ΕΞΕΠΝΕΥΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΘΕΣΕ
Επανέρχονται οι προμηθευτές του μηχανολογικού εξοπλισμού!
02-12-2017 11:28:33

Εξέπεμψε προχθές η προθεσμία που είχε θέσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς για την έναρξη λειτουργίας της «ενδιάμεσης λύσης» στο Λίβα με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και όπως είναι γνωστό, η προσωρινή εγκατάσταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων  όχι μόνο δεν έχει λειτουργήσει, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι με την παραλαβή του πολυσυζητημένου εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, σήμερα αναμένεται να φτάσουν και πάλι στη Ζάκυνθο οι ανάδοχοι προμηθευτές των μηχανημάτων προκειμένου να κάνουν τις τελικές «προσαρμογές» και να ανοίξει ο δρόμος για τη δοκιμαστική τους λειτουργία, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και η ολοκλήρωση των εργασιών στο οικόπεδο του Λίβα, όπου χρειάζεται ένα διάστημα περίπου τριών ημερών για να πέσει μπετόν (εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) και να γίνουν οι τελικές ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις (μεταξύ άλλων χρειάζεται η εγκατάσταση αλεξικέραυνου και ενός ηλεκτρολογικού πίνακα).

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος συνεχίζει να εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την αισιοδοξία του για λύση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου- θυμίζουμε την αναφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο για έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας το αργότερα μέχρι την ημέρα της εορτής της  Αγίας Βαρβάρας, η αγωνία των κατοίκων του νησιού ότι θα περάσουν και πάλι Χριστούγεννα με τα σκουπίδια στους δρόμους παραμένει. Αυτό δε που πρέπει για ακόμη μια φορά να επισημανθεί, είναι πως εκτός από το ζήτημα του εξοπλισμού και της παραλαβής του αν και εφόσον γίνει, Δήμος και Φόδσα θα κληθούν σύντομα να αντιμετωπίσουν και άλλα ζητήματα που αφορούν την έκδοση της άδειας εγκατάστασης στο οικόπεδο, την λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης και άλλες εκκρεμότητες που θα πρέπει να έχουν κλείσει  για να ξεκινήσει η λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης  με πλήρη και απόλυτη νομιμότητα. 

Για τις 31 Δεκέμβρη του 2019 προβλέπεται η ολοκλήρωση της ενδιάμεσης λύσης

Και ενώ η μια εκκρεμότητα για την λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης προβάλει μετά την άλλη, Δήμος και Φορέας θα πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση και στην έναρξη των διαδικασιών για την «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Ζακύνθου – Ο.Ε.Δ.Α. Ζακύνθου».

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, το Σώμα κλήθηκε να ψηφίσει μια τροποποίηση της Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ζακύνθου και του Συνδέσμου διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για την πράξη «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Ζακύνθου – Ο.Ε.Δ.Α. Ζακύνθου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον εκπρόσωπο του ΦοΣΔΑ Θ. Κάρδαρη, η σύμβαση που είχε ήδη υπογραφεί  θα πρέπει να τροποποιηθεί σύμφωνα με την απόφαση  του Ε΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου . Το Ελεγκτικό Συνέδριο που έλεγξε την σύμβαση ζήτησε να συμπεριληφθεί στην απόφαση με μορφή παραρτήματος ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των εργασιών που προβλέπονται.

Ο κ. Κάρδαρης ανέφερε πως χρειάζεται να προσκομιστούν  αναλυτικότερα στοιχεία καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο αθροίζοντας τον χρόνο διάρκειας υλοποίησης των υποέργων διαπίστωσε ότι δεν τηρείται το χρονοδιάγραμμα  για  συνολικού  έργου. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο συνέβη επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν κατανόησε πως πολλά από τα υποέργα μπορούν να πραγματοποιούνται παράλληλα και όχι διαδοχικά.

Αξίζει να θυμίσουμε πως το έργο της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων Ζακύνθου, με συνολικό προϋπολογισμό 18.703.416,44 € και υποχρέωση ολοκλήρωσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019, περιλαμβάνει 5 υποέργα που είναι η αγορά του οικοπέδου, η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, η κατασκευή οδού πρόσβασης, η κατασκευή ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων,  Διαμόρφωση λεκάνης απόθεσης του Χ.Υ.Τ.Υ,  Έργα συλλογής των παραγομένων στραγγισμάτων, Υποδομές άντλησης βιοαερίου Α’ κυττάρου Έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, Έργα υποδομής η προβολή, η δημοσιότητα και η ενημέρωση των πολιτών).

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση της σύμβασης που θα σταλεί και πάλι στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment