''ΟΤΑΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ''
Α. Κασσιμάτης: ''Ειδική η σημασία των ισολογισμών των ετών 2013, 2016 και 2017''
01-12-2017 08:59:44

Μια ιδιαιτερότητα  του ισολογισμού της χρήσης του 2013 σε σχέση με αυτές που θα ακολουθήσουν για το 2014 και το 2015 έκανε ο επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης Αντώνης Κασσιμάτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- για το θέμα που απασχόλησε επί μακρόν το Δημοτικό Συμβούλιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ο επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης διευκρίνισε πως το 2013 η Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών διέθεσε  στους Δήμους , με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ένα γενναίο ποσό για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το ίδιο έγινε το 2016 και το 2017.

«Δεν είναι τυχαίο πως αυτές τις χρονιές που υπάρχει ροή χρηματοδότησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση παρατηρούνται τα φαινόμενα όπως αυτά των πλαστών διαταγών πληρωμών , ή αυτών που αναδεικνύει ο ισολογισμός του 2013. Τις χρονιές που ακολουθούν μέχρι το 2016 προφανώς δε θα έχουμε αυτά τα υψηλά ποσά καθώς δε δόθηκαν χρήματα  για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών» τόνισε ο κ. Κασσιμάτης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ακόμη πως σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπάρχει νομικά η δυνατότητα έγκρισης ισολογισμών προηγούμενων ετών από τα δημοτικά συμβούλια που ακολουθούν, χωρίς να είναι νομικά υπόλογα, ωστόσο επεσήμανε πως ανεξάρτητα από την κάλυψη αυτή που δίνει ο Νόμος υπάρχει ευθύνη να διερευνηθούν στοιχεία που προκαλούν σκιές.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment