Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ''ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013
Γ. Αρμένης: “Ο κ. Κασσιμάτης στηρίχθηκε σε αβάσιμα επιχειρήματα για να διασπείρει υπόνοιες”
01-12-2017 08:51:00

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που ο επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης Αντώνης Κασσιμάτης δεν ανακαλέσει τις «συκοφαντικές» αναφορές του στα μέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής που σήμερα υπηρετούν την μείζονα αντιπολίτευση, άφησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Ζάκυνθο» μιλώντας προχθές το πρωί στο ραδιόφωνο του –Ε-.

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αλλά και της Συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει ο κ. Κασσιμάτης πριν λίγες ημέρες  με θέμα τον ισολογισμό του 2013, ο κ. Αρμένης τόνισε πως υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να συζητήσει τον ισολογισμό και να τον στείλει για έλεγχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε πως το θέμα επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του δικού του συνδυασμού, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και να καταρριφθεί η επιχειρηματολογία του κ. Κασσιμάτη όπως και- όπως ανέφερε- έγινε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αρμένης επικαλέστηκε την ύπαρξη ενός «οργανωμένου πολιτικού σχεδίου» σπίλωσης συγκεκριμένων προσώπων που υλοποιείται από τον κ. Κασσιμάτη σε πλήρη συνέργεια με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και οι τελευταίες καταγγελίες εντάσσονται στο σχεδιασμό αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, στον ίδιο σχεδιασμό εντάσσεται και η αναφορά στον Εισαγγελέα από τον ίδιο τον Υπουργό για την προμήθεια του εξοπλισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Προηγήθηκε μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Κασσιμάτης έδωσε συνέντευξη τύπου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα  και έβγαλε ανακοινώσεις. Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις θα καταλάβει πως σύμφωνα με τις ενέργειες του κ. Κασσιμάτη υπάρχει μια διαδικασία που δεν ήταν σύννομη και πως υπάρχουν υπόνοιες σκανδάλων. Αποδείχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο εμείς ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει» σημείωσε ο κ. Αρμένης τονίζοντας πως ήταν τουλάχιστον ηθική υποχρέωση του κ. Κασσιμάτη απέναντι στο όργανο που συμμετέχει, να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς.

«Με τις υπόνοιες που αφήνει ο κ. Κασσιμάτης βάζει στο στόχαστρο τη δημοτική μας παράταξη που τότε βρισκόταν στη διοίκηση του Δήμου και επικαλείται πολιτική συμφωνία με την πλειοψηφία για να ψηφιστεί ο ισολογισμός. Αφενός διασπείρει υπόνοιες για το συνδυασμό μας στην τοπική κοινωνία, αφετέρου θέλει να αποδομήσει την αντιπολίτευση που ασκούμε στη δημοτική αρχή. Αυτό το στηρίζει σε μη στέρεα επιχειρήματα όπως αποδείχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντίθετα παραθέσαμε στοιχεία που γκρεμίζουν ένα προς ένα τα επιχειρήματα του» τόνισε.

Ο κ. Αρμένης που διευκρίνισε ότι τα στοιχεία στο προσάρτημα των Οικονομικών Επιθεωρητών συμπεριελήφθησαν και με δική του παραίνεση, κατηγόρησε τον κ. Κασσιμάτη για αριθμητικές αλχημείες τις οποίες κατέρριψαν τα όσα ειπώθηκαν από τον ίδιο, τον κ. Αβράμη και τον κ. Μουζάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο απαντούσαν στις καταγγελίες του Δήμου.

Τέλος διευκρίνισε πως σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις για τις πλαστές διαταγές πληρωμής οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος είχε τα στοιχεία αυτά στη διάθεσή του θα ενημέρωνε τη Δικαιοσύνη.

«Εμείς θα αντιμετωπίσουμε τον κ. Κασσιμάτη σαν κοινό συκοφάντη και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει αυτή η διαδικασία» τόνισε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment