ΜΙΚΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ
Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία για τακτοποίηση οφειλών με διακανονισμό στο Δήμο!
27-11-2017 08:58:22

Αυτή την εβδομάδα λήγει η προθεσμία που έχουν οι δημότες να πληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δήμο και όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα πρέπει να το ρυθμίσουν γιατί υπάρχει διακανονισμός με καλές προϋποθέσεις. Οι δόσεις που μπορούν να ρυθμίσουν φτάνουν μέχρι τις 100 και δεν θα δοθεί άλλη παρόμοια ευκαιρία. 

Η προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου, δηλαδή την προσεχή Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- η προσέλευση του κόσμου και των επιχειρηματιών μέχρι τώρα δεν ήταν η αναμενόμενη και γίνονται συνεχώς εκκλήσεις από τη δημοτική αρχή στους δημότες για να μην χάσουν τις προθεσμίες. Μετά από το διάστημα που έχει ανακοινωθεί η πληρωμή θα γίνεται με τις προσαυξήσεις. 

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι υπάλληλοι που χειρίζονται το θέμα εργάζονται για τον προσδιορισμό των χρηματικών ποσών που πρέπει να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και το ζητούμενο είναι η αποφυγή λαθών για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ζακύνθου ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Ν. 4483/31-07-2017, άρθρο 52, μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση, έως 100 δόσεις, οι βεβαιωμένες οφειλές των φυσικών ή νομικών προσώπων προς το Δήμο, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017.

Όπως αναφέρεται στις διατάξεις του προαναφερόμενου άρθρου, παρέχεται έκπτωση ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που επιλέγει ο κάθε οφειλέτης.

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του παραπάνω Νόμου παύουν να ισχύουν μετά την 30η Νοεμβρίου 2017. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν άμεση χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου μέσα στο διάστημα αυτό.

Ο Δήμος για όσους δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους και μετά το πέρας της προαναφερόμενης προθεσμίας, θα προβεί, όπως έχει υποχρέωση από το Νόμο, σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, τα οποία προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Για περισσότερες διευκρινίσεις ή απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά (26953-61354 και 26953-61350) ή να προσέλθετε στο τμήμα ταμείου Δήμου Ζακύνθου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες: Γεράσιμος Σπίνος και Παναγιώτα Πυριόχου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment