ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ελπίδες για τη μελλοντική λειτουργία του έργου της αποχέτευσης Καλαμακίου!
14-11-2017 11:41:05

Τη δυνατότητα λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου στο Καλαμάκι εξέτασε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης με αφορμή τη συμπλήρωση της Επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου.

Στη συνεδρίαση δόθηκε η δυνατότητα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για ένα έργο που δεν λειτούργησε ποτέ αν και έχει κατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ οι σύμβουλοι από τη Δημοτική Ενότητα Λαγανά εξέφρασαν για πολλοστή φορά τη διαμαρτυρία τους για  την κατάσταση.

Με δεδομένο ότι απεβίωσε ένα από τα μέλη της Επιτροπής παραλαβής, αποφασίστηκε η τοποθέτηση της κ. Ασπασίας Σούλη για να μπορέσει να συνεδριάσει και να αποφασίσει. 

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια του καλοκαιριού είχε έλθει στο νησί μας κλιμάκιο από το σώμα επιθεωρητών δημοσίων έργων που έκανε έλεγχο αλλά ακόμα δεν έχει στείλει το πόρισμά του.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκαν ερωτήματα για την πολύχρονη καθυστέρηση αλλά και για τις πρωτοβουλίες της ΔΕΥΑΖ.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας ανέφερε πως η υπόθεση αυτού του έργου είναι “παγωμένη” για χρόνια ενώ ο Δήμαρχος είπε ότι ζήτησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ Κ. Κόκκορη. Ωστόσο ήλθε ο έλεγχος από τους επιθεωρητές και τώρα αναμένουν όλοι την έκθεσή τους. 

Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε πως έχει τις εγγυητικές των αναδόχων εκτός από μία που έχει λήξει γιατί είχε πάνω ημερομηνία λήξεως. 

Ο Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Τσαγκαρόπουλος ο οποίος είναι από την περιοχή ζήτησε το λόγο και υπενθύμισε σε όλους ότι το κόστος της εργολαβίας ήταν 4.300.000 ευρώ και τώρα έχουμε ένα έργο που δεν λειτουργεί. Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς σε μία τουριστική περιοχή δεν μπορεί να μην λειτουργεί αποχέτευση και ζήτησε να δοθεί επιτέλους λύση. 

Ο Αντιδήμαρχος Λαγανά Νικήτας Θεοδόσης ο οποίος είναι και αυτός από το Καλαμάκι ζήτησε να γίνει έρευνα και να βρεθεί ποιος έβαλε ημερομηνία στη δεύτερη εγγυητική.

Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Διονύσης Ρουχίτσας είπε ότι οι εγγυητικές δεν λήγουν και πρέπει να δουν τι ισχύει. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανήλθε λέγοντας ότι τώρα θα ενεργοποιηθεί η Επιτροπή παραλαβής και πρέπει να βρεθεί λύση ενώ ο Δήμαρχος παρέπεμψε το θέμα στους ελεγκτές των δημοσίων έργων από τους οποίους περιμένει λύση.

Τώρα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Παραλαβής και να ανακοινώσει το αποτέλεσμα και την απόφαση  που θα λάβει.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment