ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Πολυμελές κλιμάκιο συνδικαλιστών στη Ζάκυνθο για το Νοσοκομείο!
14-11-2017 08:56:04

Εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ βρίσκονται και πάλι σήμερα στη Ζάκυνθο για τα θέματα του Νοσοκομείου και η παρουσία των συνδικαλιστών από την Αθήνα επικεντρώνεται στα σοβαρά ζητήματα που αναδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με το πόρισμα της επιτροπής Πέτρου για τα χειρουργεία, με την απομάκρυνση των αναισθησιολογικών μηχανημάτων αλλά και τις διώξεις  εις βάρος τους που καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές. Οι εξελίξεις πυροδοτούν νέο κλίμα έντασης στο Νοσοκομείο ενώ ήδη έχουν υπάρξει παρεμβάσεις και σε πολιτικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωποι των τριών συνδικαλιστικών οργάνων βρέθηκαν στο νησί μας και πριν από λίγες μόνο μέρες, προκειμένου να παραστούν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, ζητώντας την κοινοποίηση του πορίσματος Πέτρου.

Της συνάντησης αυτής ακολούθησε μια ανακοίνωση – καταγγελία της Διοικήτριας κ. Τσαρίδου που έκανε λόγο για προπηλακισμούς και απειλές εις βάρος της, καταγγελίες τις οποίες όμως διέψευσαν οι συμμετέχοντες συνδικαλιστές.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Διοίκησης και συνδικαλιστών τροφοδοτήθηκε και από τη δημόσια  παρέμβαση που ακολούθησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου Στ. Κοντονή, ο οποίος στήριξε την κ. Τσαρίδου και έκανε γνωστό πως τα δημοσιεύματα σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στο γραφείο της διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Από χθες πάντως βρίσκεται στη Ζάκυνθο το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Στ. Γκότσης, που μιλώντας για τα ζητήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, τα οποία έχουν ήδη τεθεί στην εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσει η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα οι ενέργειες που αφορούν διώξεις εις βάρος συνδικαλιστών.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά η διοίκηση του Νοσοκομείου θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες» τόνισε.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί, οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζόμενων στο Νοσοκομείου, παραχωρούν Συνέντευξη Τύπου με θέματα: 

1.Οι  εμπρηστικές δηλώσεις για την προηγούμενη συνάντηση με Διοικήτρια

2.Το Πόρισμα της επιτροπής διενέργειας Ελέγχων

3. Απομάκρυνση αναισθησιολογικών μηχανημάτων

4. Αναστολή διώξεων εργαζομένων και συνδικαλιστών

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


1 year ago

sstrong

1 year ago
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ Ή ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΙΚΑ?
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ "ΔΥΣΜΟΙΡΟΙ" ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΦΘΑΡΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment