ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Σε 15 ημέρες η εγκατάσταση στο Λίβα δήλωσε ο Δήμαρχος στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο
13-11-2017 12:36:09

Εβδομάδα εξελίξεων στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι αυτή που ξεκίνησε καθώς υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση τα οποία απαιτούν κινήσεις με μεγάλη ταχύτητα και πλήρη εφαρμογή του νόμου. Η σημερινή σύσκεψη που θα γίνει στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου θα δώσει επίσημα πληροφορίες για τα μηχανήματα της ενδιάμεσης λύσης αλλά το σίγουρο είναι πως η δημοτική αρχή και ο φορέας της καθαριότητας βρίσκονται επί ξυρού ακμής με τα χρονικά περιθώρια. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την περασμένη Πέμπτη υπήρξε αναφορά στο θέμα των απορριμμάτων και ένα από τους λόγους είναι η ελλιπής αποκομιδή αλλά και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται. 

Στη συνεδρίαση που ήταν έκτακτη γιατί έπρεπε να εγκριθούν δράσεις χρηματοδότησης, έβαλε το θέμα των απορριμμάτων ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Κασσιμάτης ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τη λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης και την επίλυση του προβλήματος με τα σκουπίδια τα οποία δεν μαζεύονται σε ικανοποιητικό βαθμό. 

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος είπε ότι θα γίνει αναλυτική ενημέρωση σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου όπου στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου θα παρευρεθεί η Επιτροπή Παραλαβής των μηχανημάτων. Στην εν λόγω συνάντηση έχουν κληθεί οι επικεφαλής των συνδυασμών και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης θα παρευρεθεί νομικός εκπρόσωπος του Δήμου, κάτι που αποφασίστηκε σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής γιατί κρίθηκε απαραίτητο σε αυτή τη φάση να υπάρχει και δικηγόρος για απαντήσεις επί νομικών θεμάτων.

Κάνοντας ένα βήμα ακόμα ο Δήμαρχος είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως σε 10 με 15 ημέρες θα γίνει η εγκατάσταση στο Λίβα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα γνωστά - άγνωστα προβλήματα τα οποία προκύπτουν μετά από καταγγελίες κλπ. 

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία καταγγελία έγινε από το νεοσύστατο Σύλλογο Προστασίας Βραχιώνα ο οποίος ζήτησε να ελεγχθεί η νομιμότητα των κατασκευών που έχουν γίνει στο οικόπεδο του Λίβα και κλήθηκε η Πολεοδομία για αυτοψία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τον έλεγχο της Πολεοδομίας επιβλήθηκε ένα μικρό πρόστιμο στο ΦοΔΣΑ για τις κατασκευές που αφορούν την τσιμεντόστρωση. 

Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί μεταξύ του ΦοΔΣΑ και του Δασαρχείου, δεσμεύσεις που είναι πολύ ουσιαστικές για να μην καθυστερήσουν τα έργα. 

Μεταξύ άλλων είναι το θέμα του ιδιοκτησιακού στο οικόπεδο του Λίβα και εκεί το Δασαρχείο εξετάζει αν ο χώρος είναι δημόσιος ή ιδιωτικός, ζητώντας τα αντίστοιχα έγγραφα. Επίσης πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια οι όροι που αφορούν το πρωτόκολλο εγκατάστασης στο Λίβα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αναδάσωση  στον Παντοκράτορα και την οδοποιΐα του έργου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment