ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Υπό τον έλεγχο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου οι ζώνες Natura!
13-11-2017 10:30:00

Υπό τον έλεγχο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου μπαίνουν όλες οι περιοχές Natura της Ζακύνθου που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί αλλά ακόμα και αυτές που θα θεσμοθετηθούν στο εγγύς μέλλον σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Με τον ίδιο νόμο προβλέπεται η αύξηση των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών από 28 σε 35 με παράλληλη μεγέθυνση της περιοχής ευθύνης τους.

Το σχέδιο νόμου, που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει τη χρηματοδότηση των φορέων από τον προϋπολογισμό -προκειμένου να σταθεροποιηθεί η λειτουργία τους- με μια μεταβατική φάση καθώς το 2018 είναι αδύνατη η πρόσληψη προσωπικού.

Το σχέδιο νόμου αφορά ουσιαστικά στην αναδιάρθρωση του εθνικού συστήματος προστατευόμενων περιοχών. Αιτία για τη σπουδή του υπουργείου Περιβάλλοντος να βρει μια λύση είναι η πίεση που ασκείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής της χώρας στο Ευρωδικαστήριο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όσοι απασχολούνται σήμερα στους φορείς διαχείρισης θα διατηρηθούν με το με οκτάμηνες αντί για ετήσιες συμβάσεις και το 2018, με τη μισθοδοσία να καλύπτεται από το Πράσινο Ταμείο (τα λειτουργικά έξοδα και τα επιστημονικά κόστη θα μεταφερθούν στον προϋπολογισμό). Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ (στον οποίο οι έχοντες ήδη εμπειρία στους φορείς θα μοριοδοτούνται). Τα διοικητικά συμβούλια των φορέων θα παραμείνουν άμισθα, όπως και σήμερα.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment