ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Παραιτήθηκαν o Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου
13-11-2017 10:00:00

Παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης ο κ. Δημήτρης Σκαλιστήρης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του, διαδικασία που θα πρέπει να γίνει με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και πως θα βρίσκεται στη διάθεση της διοίκησης της Βιβλιοθήκης για ότι χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή προκαλεί αίσθηση, λαμβάνοντας υπόψη το πολύ μεγάλο διάστημα κατά το οποίο για τη Βιβλιοθήκη δεν είχε οριστεί Εφορευτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να παραμένουν σε εκκρεμότητα μια σειρά από σοβαρά ζητήματα με την λειτουργία της.

Το νέο Εφορευτικό συμβούλιο ορίστηκε στις αρχές του 2017 και πριν από τον κ. Σκαλιστήρη παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος του Ε.Σ. Αλεξάνδρα Μελίτα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο παραιτηθείς πρόεδρος δεν έχει υπογράψει την προϋπολογισμό διαχείρισης της Βιβλιοθήκης με αποτέλεσμα η υπηρεσία για μια ακόμα χρονιά να μην μπορεί να αγοράσει ούτε καν γραφική ύλη.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δημόσια βιβλιοθήκη Ζακύνθου απασχόλησαν στην διάρκεια του προπερασμένου χρόνου τον αείμνηστο Γιάννη Παντή, ο οποίος με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας μερίμνησε ώστε να διοριστεί Εφορευτικό Συμβούλιο και να διατεθούν χρήματα για την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων της υπηρεσίας.

Όμως το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και δυσκολίες που προέρχονταν από την μακροχρόνια αποδυνάμωση της διοικητικής λειτουργίας με αποτέλεσμα να προκληθούν ακόμα και εσωτερικές διαφωνίες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το βάρος των προβλημάτων της Δημόσιας βιβλιοθήκης εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί από την απουσία προσωπικού καταρτισμένου περί των οικονομικών καθώς και στελεχών ή μελών του Εφορευτικού Συμβουλίου με ειδικές γνώσεις, έτσι ώστε να ξεμπλοκαριστούν μια σειρά από ενέργειες που είναι απολύτως απαραίτητες για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία στο χώρο.

Είναι καιρός πλέον οι αρχές του νησιού να στρέψουν τον ενδιαφέρον τους προς τη Δημόσια βιβλιοθήκη και το Μεταβυζαντινό Μουσείο που αποτελούν ότι καλύτερο μας έχει μείνει στο ιστορικό κέντρο της πόλη μας και να ενισχύσουν την υπόστασή τους με προσωπικό και δράσεις που θα τονώσουν την παρουσία τους στην πνευματική ζωή του τόπου μας.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment