ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Απορριπτικό για την παραλαβή των μηχανημάτων το πόρισμα της Επιτροπής!
13-11-2017 11:50:38

Απορριπτικό για την παραλαβή των μηχανημάτων της ενδιάμεσης λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων ήταν τελικά το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου και η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν γνωστό πως κατά τη δοκιμαστική λειτουργία τους στις εγκαταστάσεις του Λίβα είχαν διαπιστωθεί ελλείψεις,  αν και αυτές ήταν  λιγότερες από την πρώτη «απόπειρα» παραλαβής.

Το κύριο ζήτημα που φαίνεται να προβάλει ως προς την νέα  αδυναμία παραλαβής του εξοπλισμού από την Επιτροπή Παραλαβής αφορά το κατά πόσο τα μηχανήματα που παραδίδονται συμμορφώνονται με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έθετε η μελέτη του Δήμου ή με τις προσφορές που κατέθεσαν οι ανάδοχοι. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους αναδόχους, ο εξοπλισμός που παραδίδουν είναι αυτός που περιγράφεται στην προσφορά που ενέκρινε σε προηγούμενο στάδιο η Επιτροπή Διαγωνισμού.

Σύμφωνα πάντως με τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Παραλαβής, οι οποίες έγιναν μετά από τεχνική έκθεση του μηχανολόγου –μηχανικού του ΤΕΕ, υπάρχουν αποκλίσεις με τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης για όλα τα μηχανήματα, (σχίστης σακών - ομογενοποιητής απορριμμάτων, κλαδοθρυμματιστής, κόσκινο διαχωρισμού, εξοπλισμός εναέριας κομποστοποίησης, κινητό κέντρο χειροδιαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, compact μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων), πλην του πλυστικού.

Οι ελλείψεις είναι σε ορισμένες περιπτώσεις γραφειοκρατικές, όπως είναι η έλλειψη των εγκρίσεων για την κυκλοφορία των μηχανημάτων από την αρμόδια κρατική υπηρεσία, αλλά και τεχνικές όπως η περίπτωση ενός μηχανήματος του οποίου η ισχύς κινητήρα είναι μικρότερη από αυτή που περιγράφεται στην μελέτη ή η περίπτωση του ΚΔΑΥ που θα έπρεπε να είναι κινητό, αλλά έχει πακτωθεί στο οικόπεδο του Λίβα.

Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί ο Δήμαρχος

Με σκοπό να τεθούν όλα αυτά τα ζητήματα στο τραπέζι του διαλόγου και να διαφανεί αν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα με την παραλαβή, σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο ο Δήμαρχος συγκαλεί μια ευρεία σύσκεψη παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, των αναδόχων προμηθευτών, μελών του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και νομικού.

Πέρα από τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την παραλαβή, υπάρχουν και άλλα θέματα που θα πρέπει να αξιολογηθούν όπως είναι αυτό του χρόνου που έχει παρέλθει από την παράδοση των μηχανημάτων καθώς προκύπτουν ερωτήματα για το αν έχει γίνει «αυτοδίκαιη» παραλαβή του εξοπλισμού.

Η ενοικίαση 

Σε κάθε περίπτωση και στο ενδεχόμενο το αδιέξοδο να είναι οριστικό, οι εκπρόσωποι του ΦοΔΣΑ δηλώνουν έτοιμοι να ενεργοποιήσουν το εναλλακτικό σενάριο της ενοικίασης του απαραίτητου εξοπλισμού. Υπό αυτή την έννοια και λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά ζητήματα που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου στο Λίβα, αλλά και την νομιμότητα των εργασιών που πραγματοποιούνται εκεί και για τις οποίες  έγινε αυτοψία από την Πολεοδομία και επιβλήθηκε πρόστιμο, το ζήτημα του εξοπλισμού είναι ένα από τα πολλά που πρέπει να επιλυθούν άμεσα από το Δήμο.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment