ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο υποψήφιος για το Επιμελητήριο Κώστας Καποδίστριας στον –Ε-
13-11-2017 11:44:58

Την υποψηφιότητά του στο Επιμελητήριο Ζακύνθου σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Κώστας Καποδίστριας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φορέα και επικεφαλής ψηφοδελτίου που σήμερα διεκδικεί και πάλι τη διοίκηση του  με τον τίτλο «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων και Επαγγελματιών Ζακύνθου».

Ο ίδιος επεσήμανε πως βασικός παράγοντας για την απόφαση του να συμμετέχει και πάλι στις εκλογές είναι η πεποίθηση πως ο καθένας οφείλει να συμμετέχει στα κοινά και να μην μένει απαθής.

«Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκομαι στο Επιμελητήριο και έχει γίνει η δεύτερη φύση μου» τόνισε ο κ. Καποδίστριας υπογραμμίζοντας πως ο φορέας επί της ουσίας καλείται να εφαρμόσει τους Νόμους του Υπουργείου Ανάπτυξης, άσχετα αν κάποιοι κατά την προεκλογική περίοδο προχωρούν σε μεγαλόπνοες και μη ρεαλιστικές εξαγγελίες.

«Στην ουσία τα Επιμελητήρια είναι αυτοδιοικούμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης. Όμως μέσα από την αυτοδιοίκηση των Επιμελητηρίων μπορούν να υπάρξουν δυνατότητες για διαφορετική αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής. Ο συνδυασμός μας που αποτελείται από μια συλλογικότητα 21 ατόμων, είναι μια συσπείρωση όλων των δοκιμαζόμενων επαγγελματιών» σημείωσε, παραθέτοντας ως παράδειγμα  τα πρόστιμα, τις κατασχέσεις, τα τραπεζικά δάνεια, τις οφειλές, τις εισφορές που βαραίνουν τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

«Τα Επιμελητήρια θα μπορούσαν να είναι μια φωνή αντίστασης αλλά όχι από μόνα τους, αλλά μαζί με όλους τους φορείς , το Εργατικό Κέντρο, τις Ομοσπονδίες , τα συνδικαλιστικά κινήματα κ.α. Επιβάλλεται να υπάρχει  μια συμμαχία για να αντισταθούμε σε πολιτικές που εκπορεύονται από την Ευρώπη και επιδιώκουν τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία μονοπωλίων για να μπορεί να ανταπεξέλθουν  στο διεθνή ανταγωνισμό. Θέλουμε να αντισταθούμε στις πολιτικές που ακολουθούνται υπέρ των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων» σημείωσε.

Για το ζήτημα της ΑΝΕΤΕΖ, της οποίας παραμένει Πρόεδρος, ο κ. Καποδίστριας αναρωτήθηκε για ποιο λόγο κάποιοι συνεχίζουν να θέτουν το θέμα στο δημόσιο διάλογο για το Επιμελητήριο και τόνισε πως η απερχόμενη διοίκηση είχε ανακοινώσει πως θα κλείσει αυτή την εκκρεμότητα αλλά δεν το έκανε!

«Το θέμα της ΑΝΕΤΕΖ θυμίζω πως είχε συζητηθεί έντονα και στις προηγούμενες εκλογές και είναι αστείο να επανέρχεται. Ανέλαβα πρόεδρος για να ξελασπώσω μια κατάσταση γιατί η προηγούμενη διοίκηση είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά με μια εργαζόμενη που ζητούσε δεδουλευμένα και είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Έγινε μια σύμβαση με την ΑΝΕΤΕΖ, δόθηκαν 5.000 ευρώ για την εργαζόμενη και αυτά ήταν τα μοναδικά χρήματα που διαχειρίστηκε η ΑΝΕΤΕΖ επί των ημερών μου. Η σημερινή διοίκηση έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη και να λήξει το θέμα, αλλά δεν έγινε τίποτα» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως κάποιοι δεν προχωρούσαν στην λύση της εταιρείας θεωρώντας «κουτοπόνηρα» ότι τον είχαν στο χέρι.

Ο ίδιος σημείωσε πως όσοι επαναφέρουν το θέμα, είναι αυτοί που καταψήφισαν τον ορισμό λογιστή και δικηγόρου για την λύση της εταιρείας και σημείωσε πως ο ίδιος κρίθηκε για το θέμα στις προηγούμενες εκλογές.

«Καλό είναι να ασχοληθούν με πιο σοβαρά προβλήματα παρά με την ..φθορά του αντιπάλου» σχολίασε.

Τέλος για το ζήτημα των συνεργασιών μετεκλογικά σημείωσε πως ο ίδιος τηρεί συγκεκριμένη θέση για την δημιουργία ενός συνθετικού διοικητικού συμβουλίου με αναλογική εκπροσώπηση των συνδυασμών και σχολίασε πως η προηγούμενη συνεργασία στο διοικητικό συμβούλιο έφερε μόνο αλληλο - υπονόμευση και απαξίωση του θεσμού.

Κατέληξε λέγοντας πως από 9.000 μέλη το Επιμελητήριο σήμερα έχει  περίπου 1000 και σε αυτό το σημείο  οδήγησαν αυτές οι καταστάσεις.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment