ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε απόφαση για τα εκδοτήρια των εισιτηρίων!
11-11-2017 11:21:00

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντιδικία των ακτοπλοϊκών εταιρειών για την χρήση των εκδοτηρίων εισιτηρίων στο λιμάνι του Αγίου Διονυσίου με την Λιμενική επιτροπή να λαμβάνει αποφάσεις που δείχνουν να υποστηρίζουν την μία από τις δύο πλευρές και τις κρατικές εποπτικές αρχές να την ανακαλούν στην τάξη και να την υποχρεώνουν να τις αποσύρει. 

Πρόκειται για ζήτημα που φαίνεται απλό αλλά αναδεικνύει προβλήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης και την ανάγκη τήρησης της νομοθεσίας και των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού.

Τα εκδοτήρια των εισιτηρίων που ήδη λειτουργούν στον τραπεζοειδή προβλήτα του λιμανιού για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχουν παραχωρηθεί απευθείας  από το Λιμενικό Ταμείο στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή.

Σημειώνεται πως ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Ν. Παπαθεοδώρου με απόφαση που εξέδωσε μέσα στο καλοκαίρι και πριν περίπου ένα μήνα κοινοποιήθηκε στο Λιμενικό Ταμείο και ακολούθως στις εταιρείες, ακύρωσε την απευθείας παραχώρηση των εκδοτηρίων προς μία ακτοπλοϊκή εταιρεία στην οποία είχε δοθεί το μεγαλύτερο μέρος του οικίσκου επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Η ακυρωτική απόφαση των σχετικών παραχωρήσεων από το Λιμενικό Ταμείο εκδόθηκε μετά από προσφυγή που έγινε από την “αντίπαλη” εταιρεία, η οποία υπερασπίστηκε την άποψη  ότι δεν τηρείται η νομιμότητα και ότι θίγονται τα έννομα συμφέροντά της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Άκη Ζήβα, το επόμενο διάστημα η Λιμενική Επιτροπή θα κληθεί να συζητήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια διαγωνισμού που θα αφορά τα υφιστάμενα εκδοτήρια. Το ζήτημα είναι πως θα εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για να συμμετέχουν και οι δύο εταιρείες και να μπορεί ο επιβάτης να διαλέξει το πλοίο της επιλογής του από τα διαθέσιμα δρομολόγια. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η «συνύπαρξη» των δύο εταιρειών στο ήδη υπάρχον λυόμενο εκδοτήριο συνολικού εμβαδού 26,80 τ.μ. το οποίο βρίσκεται εντός της τραπεζοειδούς προβλήτας μόλου Αγ. Διονυσίου και απέναντι από το σημείο που προσαράζουν τα πλοία της γραμμής Ζακύνθου – Κυλλήνης είχε δημιουργήσει κατά καιρούς προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών ειδικά το διάστημα που η αναχώρηση των πλοίων των δύο ανταγωνιστριών εταιρειών γινόταν με ελάχιστη χρονική απόκλιση.

Γι αυτό από πολλούς  έγκριτους κύκλους έχει επισημανθεί εδώ και χρόνια ότι θα πρέπει τα εκδοτήρια των εισητηρίων να μεταφερθούν στην αίθουσα υποδοχής και αναχώρηση του Λιμενικού σταθμού, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα λιμάνια του κόσμου και να αποσυρθούν οι αυθαίρετες παράγκες από το λιμάνι της Ζακύνθου. 


 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment