ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ
ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 09-11-2017 08:45:11

Αποχαιρετήσαμε τους τελευταίους τουρίστες του 2017 και κουνήσαμε τα μαντήλια στο τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που μας επισκέφθηκε για τη σεζόν και ήταν στις 17 του Οκτώβρη.

Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και τα πλάνα της επιτροπής τουρισμού για τον τρόπο που θα προβάλλει το νησί μας στο άμεσο και το εγγύς μέλλον χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει σήμερα η τεχνολογία για τη μεγιστοποίηση του επιδιωκόμενου στόχου.

Τώρα λοιπόν που μείναμε μόνοι μας και μπορούμε να καταγράψουμε τα θετικά και τα αρνητικά με την ηρεμία που προσφέρει το φθινόπωρο και ο χειμώνας, ας δούμε τους τομείς στους οποίους μπορούμε να έχουμε παρεμβατικό λόγο αλλά και τις ενέργειες που μπορούμε να υλοποιήσουμε για την κρουαζιέρα.

Οι μέχρι τώρα συσκέψεις και ομολογουμένως έχουν γίνει πολλές τα τελευταία χρόνια για το θέμα των κρουαζιεροπλοίων, δεν έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ειδική η φετινή χρονιά πήγε μέτρια αφού τα σκάφη που προσέγγισαν το νησί μας ήταν λιγότερα από την προηγούμενη, σε μια εποχή και συγκυρία που η κρουαζιέρα γνωρίζει άνοδο.

Όμως μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει γνήσιο και αληθινό ενδιαφέρον από πουθενά, ή σχεδόν από πουθενά.

Είναι το ενδιαφέρον εκείνο που δεν θα περικλείεται στα στενά όρια της ατομικής μας τσέπης, ούτε της δικής μας προβολής, αλλά θα εστιάζει στις παρεμβάσεις που θα φέρουν συνολικό όφελος για τον τόπο. Άλλωστε τα κρουαζιερόπλοια με τις εκατοντάδες των επιβατών που μεταφέρουν προσφέρονται για διάχυση των ωφελημάτων σε πολλές επαγγελματικές ομάδες και κατ’ επέκταση συνολικά στην τοπική οικονομία.

Μία ακόμα σύσκεψη στις τόσες δεν θα προσφέρει κάτι, εκτός αν έχουμε αποφασίσει όλοι μαζί να κάνουμε το άλμα που επιβάλλουν οι καιροί και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τη γκρίνια.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας