ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το Δεκέμβριο τα υπόλοιπα των επιδοτήσεων στους αγρότες!
04-11-2017 11:24:39

Μέχρι το τέλος του χρόνου έχει προγραμματιστεί να πληρωθούν στον αγροτικό κόσμο περίπου 1,3 δισ. ευρώ για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, το λεγόμενο «πρασίνισμα», την εξισωτική αποζημίωση του 2017, το μέτρο των νέων αγροτών κ.λπ. Τα χρήματα αυτά αφορούν το συνολικό αγροτικό πληθυσμό της χώρας και οι δηλώσεις έγιναν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, με την ευκαιρία πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες.

Τα χρήματα μπήκαν εγκαίρως στους λογαριασμούς των παραγωγών σύμφωνα με τις δηλώσεις που είχαν γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου η οποία είχε δεσμευτεί για πληρωμές μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. Ωστόσο το μεγάλο αγκάθι φέτος αφορά τη μείωση του ποσού που έλαβαν οι αγρότες λόγω παρακρατήσεων της βασικής ενίσχυσης. Η παρακράτηση ήταν γνωστή από την άνοιξη στα πλαίσια της νέας κοινής Αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) αλλά τώρα έγινε αισθητή. Επιπροσθέτως αρκετοί αγρότες έλαβαν λιγότερα χρήματα λόγω κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς από οφειλές που είχαν στις Εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

Για τις υπόλοιπες πληρωμές η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει: «Πριν λίγες μέρες, 537.000 αγρότες έλαβαν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσής τους, συνολικού ύψους 702 εκατ. ευρώ. Έως το τέλος του χρόνου έχει προγραμματιστεί να πληρωθούν στον αγροτικό κόσμο περίπου 1,3 δισ. ευρώ για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, το λεγόμενο «πρασίνισμα», την εξισωτική αποζημίωση του 2017, το μέτρο των νέων αγροτών κ.λπ. Δεδομένου ότι από την αρχή του χρόνου είχαν ήδη πληρωθεί περίπου 800 εκατ. ευρώ, τα συνολικά κονδύλια που θα έχουν διοχετευθεί στον αγροτικό κόσμο στο τέλος του 2017 θα φτάσουν τα 2,8 δις. ευρώ που αποτελούν μεγάλη οικονομική ανάσα για όλη την ελληνική ύπαιθρο».

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment