ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας για το δρόμο Καλαμακίου - Λαγανά!
11-10-2017 12:59:12

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας για το δρόμο Καλαμακίου – Λαγανά ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής πεζοδρομίου-ποδηλατοδρομίου και έχει μετατραπεί σε κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς και ειδικά για τους τουρίστες τις νυχτερινές ώρες. 

Η πληροφορία έγινε γνωστή στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής χθες το μεσημέρι καθώς έπρεπε να οριστεί δικηγόρος για να εκπροσωπήσει τον υπάλληλο ο οποίος εμπλέκεται με το έργο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, η εισαγγελική αρχή αναφέρεται σε κακοτεχνίες και κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο ενώ εντοπίζει ευθύνες για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Η άσκηση δίωξης έγινε με βούλευμα εδώ και αρκετό καιρό αλλά το θέμα δεν πήρε δημοσιότητα και δεν αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για να κλείσει αυτή η πληγή μέσα σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της τουριστικής Ζακύνθου και σε ένα δρόμο που ενώνει δύο τουριστικά χωριά. 

Ο Δήμος θα στείλει δικηγόρο για την υπόθεση αλλά εκείνο που πρέπει έστω και με δεκάχρονη καθυστέρηση να υλοποιηθεί αφορά το ίδιο το έργο το οποίο δεν μπορεί να μένει σε αυτή την κατάσταση. Συγκεκριμένα η πρώην δημοτική αρχή Λαγανά την περίοδο της μεταρρύθμισης με τον «Καποδίστρια» αποφάσισε να κατασκευάσει έναν πεζόδρομο και έναν ποδηλατόδρομο  στη μία πλευρά του δρόμου, αυτή που βλέπει προς τη θάλασσα.  Έγιναν οι εκσκαφές και ξηλώθηκε η άσφαλτος, έγιναν κάποιες αλλαγές στο οδόστρωμα του οποίου το πλάτος έχει μειωθεί αισθητά και μετά όλα εγκαταλείφθηκαν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν απάντησε ποτέ για τους λόγους που παράτησε το έργο και δεν έκανε προσπάθειες να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε με μια νέα ασφαλτόστρωση.

Σε αυτό το δρόμο έχουν γίνει θανατηφόρα τροχαία και έχουν χάσει τη ζωή τους τουρίστες, έχουν τραυματιστεί και κάτοικοι του νησιού από ατυχήματα, ενώ η επικινδυνότητά του είναι γνωστή επειδή δεν έχει φωτισμό.

Η εργασία και ο κόπος για έρευνα που έκανε η Εισαγγελέας δεν πρέπει να χαθούν αλλά μετά από αυτή την εξέλιξη να δούμε τις τοπικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλία και να επαναφέρουν το δρόμο στη μορφή που είχε αρχικά, με πρώτη προτεραιότητα την ασφαλτόστρωσή του. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


11 months ago

Τασης Ζαφειρης

11 months ago
στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα,ας ειναι καλα οι κακομοιροι οι Ζακυνθινοι που πληρωσανε και πληρωνουν για το ανυπαρκτο εργο.Για να δουμε τωρα που εμπλεκεται και η Ελληνικη Δικαιοσυνη,θα γινει κατι?

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment