ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ντοκιμαντέρ ''Ζωή με χαμόγελο'' και η υπερπαραγωγή ΖΑΝΤΕ που ακολουθεί (Βίντεο)
09-10-2017 10:00:00

“Ζωή με χαμόγελο” ήταν ο τίτλος του Ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε χθες το πρωί στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης από τον παραγωγό Στάθη Πριόβολο και τους συνεργάτες του στο δημοτικό Κινηματογράφο.

Πρόκειται για την πολύ παραστατική αφήγηση της διάσωσης των Εβραίων της Ζακύνθου από τις ναζιστικές θηριωδίες που επιτεύχθηκε χάρη στη σθεναρή στάση του αείμνηστου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και του αείμνηστου Δημάρχου Λ. Καρρέρ αλλά και όλων των Ζακυνθινών της εποχής του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Το ντοκιμαντέρ είναι ένας ύμνος στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των Ζακυνθινών απέναντι στην εβραϊκή κοινότητα της Ζακύνθου τις δύσκολες ημέρες της γερμανικής κατοχής, η οποία εξιστορείται από έναν ελληνοεβραίο τον Χαΐμ Κωνσταντίνη που ζεί ακόμα με τις αναμνήσεις της εποχής και τη λατρεία που εξακολουθεί και νιώθει για τους χριστιανούς της Ζακύνθου.

Στα βαθύτερα μηνύματα της εκπληκτικής αυτής αφήγησης του Χαΐμ βρίσκεται η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές και εθνικές καταβολές, γεγονός που εξυψώνει τα ήθη και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Όπως μας είπε χθες το πρωί στην προβολή ο κ. Στάθης Πριόβολος, το Ντοκιμαντέρ θα προβληθεί επίσημα για πρώτη φορά σε μια σειρά από διεθνή φεστιβάλ, περιλαμβανομένου και αυτού των Καννών, με στόχο να αποτελέσει το πρόπλασμα μιας διεθνούς κινηματογραφικής υπερπαραγωγής που θα έχει ως τίτλο της τη λέξη ΖΑΝΤΕ και θα αναφέρεται με μυθιστορηματικό τρόπο σε όλα τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν αυτή την πολύ γοητευτική και συναρπαστική ιστορία της διάσωσης των Εβραίων, το 1943 στη Ζάκυνθο.

Περισσότερα για το θέμα στο αυριανό φύλλο του -Ε-.

Δείτε το τρέιλερ:


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment