ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις για το παλιό χρέος της ΕΑΣΖ!
07-10-2017 11:31:49

Δεσμεύσεις για νομοθετική ρύθμιση στο σοβαρό ζήτημα που αφορά παλιά χρέη προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα  έγιναν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Αποστόλου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε με στελέχη του ΕΑΣΖ.

Το ζήτημα των παλιών δανείων είναι μια από τις βασικές εκκρεμότητες που υπάρχουν για το Συνεταιρισμό, ωστόσο, αυτό που τονίστηκε από το Διευθυντή του ΕΑΣΖ Πέτρο Βισβάρδη σε δηλώσεις που παραχώρησε στον –Ε- είναι πως τα δάνεια της αγροτικής δεν έχουν σχέση με το αίτημα για νέο δάνειο  προς την Τράπεζα Πειραιώς  από την οποία για πρώτη φορά υπήρξε μια πάρα πολύ θετική ανταπόκριση.

Ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού υπογράμμισε πως βασική στόχευση του νέου δανείου είναι να πληρωθούν οι προκαταβολές για την σταφίδα στους παραγωγούς που την παρέδωσαν, με δεδομένο ότι ήδη υπάρχουν συμφωνίες για την προώθηση του προϊόντος σε αγορές του Εξωτερικού.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως παρά την πολύ μειωμένη παραγωγή που χαρακτήρισε τη φετινή περίοδο, η ποσότητα που συγκέντρωση η οργάνωση στις αποθήκες της ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. 

Τόσο το θέμα των χρεών, όσο και το θέμα μιας νέας χρηματοδότησης συζητήθηκαν στην συνάντηση με τον Υπουργό, ο οποίος  φαίνεται να έδωσε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για νομοθετικές πράξεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

«Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες μας μίλησε για νομοθετικές ρυθμίσεις όχι μόνο για τις συνεταιριστικές οργανώσεις αλλά και για τους μεμονωμένους αγρότες που έχουν δάνεια στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν» τόνισε, διευκρινίζοντας πως τα υπέρογκα δάνεια έχουν δημιουργηθεί από ανατοκισμούς.

Ειδικά δε για τον ΕΑΣΖ εμφανίζεται ένα λογιστικό υπόλοιπο 4,5 εκατομμυρίων, την στιγμή που η αρχική οφειλή ήταν ένα εκατομμύριο ευρώ και στην τελευταία ρύθμιση άγγιξε τα τρία εκατομμύρια.

«Ελπίζουμε ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις  θα έχουμε αποτελέσματα και για εμάς βασικό ζήτημα είναι και το διάστημα αποπληρωμής» δήλωσε ο κ. Βισβάρδης, υποστηρίζοντας πως οι παλιές αυτές εκκρεμότητες δεν είναι ο λόγος καθυστέρησης χορήγησης νέου δανείου, που οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας 

«Οι χρηματοδοτήσεις γίνονται με μεγάλη φειδώ και για εμάς υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν πληρώνουμε έγκαιρα τους παραγωγούς που δεν αντέχουν» υπογράμμισε.

Τέλος για την συνάντηση που έγινε με διευθυντικά στελέχη της Πειραιώς και για την οποία μεσολάβησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, σημείωσε πως έγινε σε πολύ καλύτερο κλίμα σε σχέση με αυτό που υπήρξε τα δύο τελευταία χρόνια.

«Η μεσολάβηση ασφαλώς και δεν αλλάζει τον τρόπο χρηματοδότησης της Τράπεζας αλλά δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα σοβαρά μας επιχειρήματα. Παρουσιάσαμε έγγραφα που επιβεβαιώνουν πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τις αγορές του Εξωτερικού και θα λάβουν τα χρήματα τους εγκαίρως» τόνισε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment