ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΝΕΤΟΣ
Η νέα συμφωνία με τους δανειστές! 19-06-2017 20:06:16

Η συμφωνία της χώρας μας με τους δανειστές έρχεται την ύστατη ώρα αλλά απέχει πολύ από τη συμφωνία που πολλοί προσδοκούσαν στην Αθήνα.

Επί της ουσίας μας δίνουν μόνο τη αναγκαία “δόση” των 8,5 δις ευρώ και μας θέτουν υπό επιτήρηση έως το 2060 με το να έχουμε πλεονασματικό προϋπολογισμό για να αποπληρώνουμε με αυτό τον τρόπο ένα μέρος τουλάχιστον των ανοιχτών δανείων.

Δυστυχώς δεν μας έδωσαν κάτι το συγκεκριμένο για το χρέος, όπως πολλοί προσδοκούσαν και η θηλιά της λιτότητας και της αφαίμαξης θα παραμείνει στο λαιμό του ελληνικού λαού για πολλές δεκαετίες.

Προσωπικά δε μας εξέπληξε το αποτέλεσμα. Είναι πάντα πλούσιοι στα λόγια και φειδωλοί στις πράξεις οι δανειστές και είναι βέβαιο ότι η διαρκής επιτήρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μας εμπιστεύονται, επειδή σχεδόν πάντα προσπαθούμε να “ξεφεύγουμε” από τα συμφωνηθέντα.

Η συμφωνία αυτή, όπως είναι φυσικό, δεν δεσμεύει τη σημερινή κυβέρνηση αλλά τη χώρα η οποία θα πρέπει να δει πως θα επιτύχει αυτά τα φοβερά πλεονάσματα έως το 2060, δίχως να “στραγγαλίσει” οικονομικά τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Για να συμβεί αυτό είναι ο μονόδρομος η αναπτυξιακή προσπάθεια που μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνδυασμό μέτρων φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και “εξόντωση” της κρατικής γραφειοκρατίας.

Και τα δύο απαιτούν αναθεώρηση των δογματικών “αριστερών” αντιλήψεων της κυβέρνησης.

Μακάρι να το δούμε αυτό διότι υπό άλλες συνθήκες θα υποχρεωθεί η χώρα να ανακυκλώνει διαρκώς προς το χειρότερο τη λιτότητα και τη φτώχεια.

ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΝΕΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας