ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Μέχρι τέλος του μήνα η εγκατάσταση των μηχανημάτων στο Λίβα
19-06-2017 13:08:26

Ελλείψει απαρτίας δεν συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ζακυνθίων που επρόκειτο να συγκληθεί το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, όπως η ενημέρωση για την λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά και η οι εξελίξεις στο σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αν και τελικά η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε, τα μέλη της Επιτροπής που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον ίδιο το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά τόσο για τις εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων, όσο και για άλλα τρέχοντα ζητήματα όπως είναι τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν για την παραλία του Ναυαγίου στον απόηχο του τραγικού συμβάντος του θανάτου της 22χρονης τουρίστριας.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα των απορριμμάτων και την λειτουργία της μονάδας διαχείρισης στο Λίβα ενώ σχολίασε με επίτροπο στις πρωτοβουλίες που κάποιοι αναλαμβάνουν λειτουργώντας εις βάρος του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής αναφερόμενος στο δημοτικό σύμβουλο Αναστάσιο Μαρίνο και τις επαφές που είχε με πολωνική εταιρεία για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

«Η πολωνική εταιρεία μπορεί να καταθέσει την πρόταση της όταν έρθει η ώρα!»

Σε ότι αφορά το πρόβλημα των απορριμμάτων ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσία όλων των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και του αναδόχου των μελετών για τη διαχείριση των απορριμμάτων κ. Φραντζή, θα γίνει μια αναλυτική ενημέρωση για το θέμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα.

«Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας και κάποιοι που δεν ήθελαν το καλό της Ζακύνθου, προσπάθησαν να μας διαλύσουν! Στοχοποιήθηκα αλλά άντεξα και δεν τα παράτησα. Είμαστε κοντά στην λύση που θα είναι οριστική» δήλωσε ο Δήμαρχος και αναφερόμενος σε αυτούς που όπως είπε
θέλησαν να δημιουργήσουν προβλήματα, κατονόμασε τον Πρόεδρο του ΟΔΑΖ Στ. Μπετίνη που εμφάνισε οικόπεδα στην περιοχή του Σκοπού προκαλώντας αναστάτωση, αλλά και το δημοτικό σύμβουλο Αναστάσιο Μαρίνο που εμφάνισε την πρόταση της πολωνικής εταιρείας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Αυτή την στιγμή υπάρχει σύμβαση με την εταιρεία Μεσόγειος για να λειτουργήσει άμεσα η ενδιάμεση λύση, ενώ θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για τον ιδιώτη που θα αναλάβει τη διαχείριση του εργοστασίου. Σε αυτό το διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν εταιρείες και από την Πολωνία
και από την Τουρκία και από παντού. Δε θα αποκλείσουμε κανένα!»
τόνισε, κατηγορώντας κάποιους που για προσωπική προβολή δημιουργούν προβλήματα, θέτουν σε κίνδυνο τη Ζάκυνθο και δυσφημίζουν τις ξένες κρατικές αντιπροσωπείες. «Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία ενημέρωση» ανέφερε και αναρωτήθηκε γιατί οι Πολωνοί δεν προσέγγισαν άλλες περιοχές της Χώρας.

Ο κ. Κολοκοτσάς προανήγγειλε τον επανασχεδιασμό του δικτύου των κάδων σε συνεργασία με τους Προέδρους των χωριών αλλά και την πλήρη αποκατάσταση του Σκοπού μέσα από προγράμματα του ΕΠΕΡΑΑ.

«Η εκκλησία απέρριψε την πρόταση του Δήμου»

Σε σχέση με το Ναυάγιο, ο Δήμαρχος επανέλαβε πως πέρα από το ιδιοκτησιακό, ο Δήμος έχει τα μέσα για να καταθέσει τις προτάσεις του για την ανάδειξη του αξιοθέατου.

«Εδώ και 1,5 χρόνο προτείναμε μια προγραμματική σύμβαση την οποία αρχικά αποδέχτηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διονύσιος όπου εάν υπήρχαν έσοδα από όλη αυτή τη διαδικασία το 40% θα το εισέπραττε η Εκκλησία και το 60% καθαρά ο Δήμος ο οποίος θα διέθετε προσωπικό,
μηχανήματα. Πήραμε αποφάσεις για την λήψη μέτρων και ακολούθησαν φωνές και παραληρήματα λόγω της αναφοράς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Από αυτή την κατάσταση όμως ζημιώνεται το νησί και όχι ο Δήμαρχος. Η Εκκλησία πρέπει να μας στηρίξει και να μας αγκαλιάσει. Δε θέλουμε ρήξη αλλά συνεργασία»
δήλωσε ο Δήμαρχος επισημαίνοντας πως ο χώρος πρέπει να γίνει ασφαλής και επισκέψιμος και πως ο Δήμος θα διεκδικήσει την επιχώρια περιουσία, δικαστικά όπως έχει υποχρέωση!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment