ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εν αναμονή του ΦΕΚ για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 12 δόσεις
19-06-2017 12:07:02

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ που θα αφορά την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους ζακυνθινούς φορολογούμενους σε 12 δόσεις μετά την παρέλευση της περιόδου αναστολής πληρωμών στο πλαίσιο της κήρυξης του νησιού σε έκτακτη ανάγκη.

Μέχρι και το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής η σχετική ΠΟΛ δεν είχε εκδοθεί, σύμφωνα όμως με τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Νιοτόπουλο που έθεσε το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών η έκδοση του ΦΕΚ θα γίνει άμεσα.

«Η ανταπόκριση της κ. Παπανάτσιου ήταν άμεση και για την 6μηνη αναστολή των πληρωμών αλλά και για το διακανονισμό. Μετά την λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αυτές οι οφειλές εμφανίστηκαν ως υποχρεώσεις για όλους μας και θα ήταν πολύ δύσκολο για κάποιον να ανταποκριθεί» ανέφερε ο κ. Νιοτόπουλος στον –Ε- σημειώνοντας πως οι φορολογούμενοι αλλά και οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα ότι η σχετική απόφαση δεν είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

«Ειδοποιήθηκα τηλεφωνικά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών κ. Τσουκαλά, υπήρξε άμεση επικοινωνία με κ. Παπανάτσιου και είναι θέμα ωρών να έχουμε το ΦΕΚ και να κάνουν οι πολίτες τις ρυθμίσεις τους. Όσο αυτό δε γίνεται υπάρχει κίνδυνος κατασχέσεων ή μη έκδοσης ενημερώσεων» τόνισε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε και από την πλευρά του ο λογιστής Δημήτρης Πέττας, πολύ σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα ρυθμίσεων.

«Υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 12 μηνιαίες δόσεις. Αυτή η πληροφορία προέρχεται από Δελτίου Τύπου του Υπουργείου και εμείς περιμένουμε την ΠΟΛ η οποία θα είναι πιο ευνοϊκή, αφού για το διακανονισμό περιμένουμε δε θα λαμβάνεται υπόψη το δηλωθέν εισόδημα και δε θα προβλέπονται περιορισμοί για επιχειρήσεις που έχουν ζημία όπως συμβαίνει με τις πάγιες ρυθμίσεις» σχολίασε.

Η αίτηση ρύθμιση θα πρέπει να γίνει άμεσα και η πρώτη δόση να δοθεί μέχρι 30 Ιουνίου.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment