ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τι είπαν οι Πολωνοί για τα σκουπίδια!
19-06-2017 11:57:00

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο ξενοδοχείο ΠΑΛΑΤΙΝΟ στην πόλη, κατατέθηκε η πρόταση της πολωνικής εταιρείας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο.

Εκείνο που αναμένεται είναι η κατάθεση της πρότασης εγγράφως και επισήμως προς το Δήμο για να λάβει τη μορφή που πρέπει και να νομιμοποιηθεί η όλη διαδικασία που αφορά μία εταιρεία από την Πολωνία, την VIOELEKTRA.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος από την πρεσβεία Αντρέι Σόστεκ και ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα Αντρέι Χαντάς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, η διαχείριση θα γίνεται με μία μέθοδο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα στην Ευρώπη και είναι μια νέα τεχνολογία. Στις 25 Μαΐου έγινε η πρώτη συνάντηση στην Αθήνα, στο εμπορικό τμήμα της πρεσβείας της Πολωνίας και εκεί πήγαν σύμβουλοι από τη Ζάκυνθο ενώ έχουν γίνει επαφές με το γραφείο του Βουλευτή Ζακύνθου και συζητήσεις με την ιδιαιτέρα γραμματέα του.

Η μέθοδος που προτάθηκε δουλεύει με τον εξής τρόπο. Η εταιρεία παραλαμβάνει όλα τα σκουπίδια και τα βάζει σε ένα κλειστό χώρο 3-4 ώρες και με ατμό (στους 160 βαθμούς κελσίου) καταφέρνει να τα απολυμάνει για να μην έχουν μικροβιακό φορτίο. Ακολουθεί κοσκίνισμα με ηλεκτρονική μορφή. Παίρνουν ξεχωριστά τη βιομάζα και το πλαστικό. Αυτό που δημιουργείται το δίνουν για λίπασμα στα χωράφια ενώ μπορεί να γίνει και πέλετ. Ένα μικρό υπόλοιπο που μένει το χρησιμοποιούν για την άσφαλτο στους δρόμους. Δεν υπάρχει υλικό που να πετιέται σε χωματερές.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μακροχρόνια συνεργασία με το Δήμο στη Ζάκυνθο και ότι αναλαμβάνουν πλήρως τη χρηματοδότηση του έργου.

Επόμενος σταθμός για συζήτηση είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, γιατί υπάρχει θερμό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment