ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ
Δίπλα στο Κυκλοφοριακό Πάρκο ο χώρος για τις εξετάσεις των οδηγών δικύκλων
19-06-2017 11:00:00

Το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το κυκλοφοριακό πάρκο στην Παναγούλα προτίθεται να παραχωρήσει ο Δήμος Ζακύνθου προκειμένου να γίνονται εκεί οι εξετάσεις για την ικανότητα άδειας οδήγησης δίκυκλων μοτοποδηλάτων.

Τα παραπάνω δήλωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς στον –Ε- ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα δέχτηκε την επίσκεψη αντιπροσωπείας εκπροσώπων σχολών οδήγησης στο Δημαρχείο και ενημερώθηκε για το θέμα που έχει ήδη τεθεί στην Περιφέρεια.

Σημειώνεται πως από την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζει να υπάρχει έντονος προβληματισμός, αφού παρά τις δεσμεύσεις που έγιναν πρόσφατα από Δήμο και Περιφέρεια για την προσωρινή χρήση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Παναγούλα, όλο το προηγούμενο διάστημα
δεν σημειώθηκε καμία απολύτως εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, υπήρξε αδυναμία… συνεννόησης ανάμεσα σε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου για την παραχώρηση του χώρου στην Παναγούλα: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας δεσμεύτηκε πριν λίγες ημέρες στους εκπροσώπους των Σχολών Οδήγησης πως το Κυκλοφοριακό Πάρκο θα παραχωρηθεί προσωρινά για τις εξετάσεις, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Λ. Νιοτόπουλου, ωστόσο σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Σχολών Οδήγησης ο ίδιος ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί τους δήλωσε πλήρη άγνοια για το θέμα και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει πάρει καμία σχετική απόφαση.

Τελικά η παρεξήγηση αποκαταστάθηκε και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να συμβάλει για να βρεθεί λύση.

Να σημειωθεί πως από την περίοδο του Πάσχα, οπότε και σταμάτησαν οι εξετάσεις μέχρι και σήμερα, δεκάδες υποψήφιοι οδηγοί δικύκλων δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν δίπλωμα, ενώ ακόμη πιο σοβαρό είναι το ζήτημα για πολίτες, κατά κύριο λόγο νεαρής ηλικίας, οι
οποίοι έχουν συλληφθεί για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, εκκρεμούν δικαστήρια και πρέπει να παρουσιάσουν δίπλωμα οδήγησης!

Η αξιοποίηση του χώρου στην Παναγούλα, εφόσον Δήμος και Περιφέρεια… .συνεννοηθούν, θα είναι μια προσωρινή λύση καθώς η Περιφέρεια προσανατολίζεται στην αξιοποίηση του οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ, αφού γίνουν όμως πρώτα κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις.

Ο χώρος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφάλειας αφού ο υποψήφιος οδηγός είναι μόνος του πάνω στο δίκυκλο και εκτός από την περίφραξη και την σήμανση θα πρέπει να υπάρχει διάδρομος τουλάχιστον 100 μέτρων.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment