ΚΟΣΜΟΣ
Απόλυτος κυρίαρχος ο Μακρόν μετά τη νίκη στην Εθνοσυνέλευση
19-06-2017 08:00:00

Με ευρύτατη πλειοψηφία το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν αναδεικνύεται πρώτη δύναμη της νέας γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Η «Δημοκρατία Εμπρός» σε συνεργασία με το «Κίνημα Δημοκρατών» του Φρανσουά Μπαϊρού αναμένεται να κατακτήσει τουλάχιστον 361 έδρες από τις 577.

Ο εκλογικός χάρτης της Γαλλίας αλλάζει και βάφεται κίτρινος στο χρώμα του κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός». Στην Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με την εκτίμηση του ινστιτούτου Ispos, 126 έδρες αναμένεται να καταλάβει το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, 48 το Σοσιαλιστικό Κόμμα, 28 η Ανυπότακτη Γαλλία, 8 το Εθνικό Μέτωπο και 10 τα υπόλοιπα κόμματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις άλλων εταιρειών, η δύναμη του κόμματος Μακρόν ενδέχεται να φτάσει έως και τις 425 έδρες.

«Οι Γάλλοι επέλεξαν την ελπίδα απέναντι στην οργή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ: «Πριν από έναν χρόνο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τόσο μεγάλη πολιτκή ανανέωση. Την οφείλουμε στην βούληση του προέδρου της Δημοκρατίας που έδωσε νέα πνοή στη δημοκρατία μας, την οφείλουμε στους Γάλλους που θέλησαν να δώσουν στην αντιπροσώπευσή τους νέο πρόσωπο.

Η αποχή δεν είναι ποτέ καλό νέο για τη δημοκρατία, τα αίτια της είναι πολύπλευρα, ο καθένας θα κάνει την ανάλυσή του.Η κυβέρνηση την ερμηνεύει ως απαιτητική υποχρέωση επιτυχίας. Η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων διέρχεται από την υποδειγματική μας στάση, την δίχως ψεγάδι δέσμευσή μας και των απτών αποτελεσμάτων μας».

Στη νέα Εθνοσυνέλευση το 1/3 των εδρών καταλαμβάνουν γυναίκες. Σκληρό μήνυμα στέλνουν οι πολίτες αποχή-ρεκόρ που αναμένεται να διαμορφωθεί στο το 56%.

Πηγή:euronews.gr


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment