ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
Πολλά τα εμπόδια για την εγκατάσταση της στρατιωτικής γέφυρας!
19-05-2017 09:29:41

Καθώς πλησιάζουμε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη γίνεται ακόμη πιο αισθητό, δοκιμάζοντας τις αντοχές των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας, που όσο περνάει ο καιρός πολλαπλασιάζονται.

Οι ουρές των οχημάτων προς Αργάσι και Βασιλικό έχουν αρχίσει ήδη να σχηματίζονται και στον απόηχο της επίσκεψης του κλιμακίου της ΜΟΜΑ στο νησί μας αμέσως μετά το Πάσχα, το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο η εγκατάσταση μιας στρατιωτικής γέφυρας είναι μια λύση αφενός ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη, αφετέρου αποτελεσματική σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής.

Η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και ο Πρόεδρος Άκης Ζήβας θεωρούν πως η αναγκαιότητα να δοθεί άμεση λύση στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο που θα σχεδιαστεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μπορεί να συμβάλει ώστε να ξεπεραστούν μια σειρά από αντικειμενικές δυσκολίες όπως είναι η εξασφάλιση αδειοδότησης για την εγκατάσταση αφενός από τη Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, αφενός από το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο ανήκει η έκταση όπου θα εγκατασταθεί βάση της γέφυρας στο χώρο της μαρίνας.

Παράλληλα, έχουν προκύψει ερωτηματικά σχετικά  με το ενδεχόμενο να χρειαστεί η εγκατάσταση (και ως εκ τούτου η αδειοδότηση)  μιας βάσης στη μέση του χειμάρρου αλλά και το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει ζήτημα με την εξασφάλιση εγκρίσεων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαραλάμπη.

Μια από τις λύσεις που εξετάζονται είναι η γέφυρα να εγκατασταθεί στο πλαίσιο ειδικών κυκλοφοριακών μέτρων που θα λάβει το Λιμεναρχείο ως αρμόδιο για την αστυνόμευση της περιοχής  με δεδομένο ότι τα μέτρα αυτά έχουν έκτακτο χαρακτήρα, ωστόσο αναζητείται το έρεισμα μιας τέτοιας απόφασης.

Για το θέμα πάντως τοποθετήθηκε δημόσια και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μιλώντας προ ημερών στο ραδιόφωνο του -Ε- με αφορμή την επερώτηση που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, από τον περιφερειακό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιώργο Στασινόπουλο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ο σχεδιασμός του Λιμενικού Ταμείου για εγκατάσταση μιας στρατιωτικής γέφυρας δεν βρίσκει αντίθετη την ΠΙΝ, ωστόσο πάγιο αίτημα αποτελεί η παραχώρηση του οικοπέδου της μαρίνας, προκειμένου να γίνει ένα σωστό και ολοκληρωμένο συγκοινωνιακό έργο στην περιοχή.

«Η τοποθέτηση μιας στρατιωτικής γέφυρας είναι ένα προσωρινό μέτρο. Εμείς έχουμε διατυπώσει την ανάγκη να παραχωρηθεί όλη η περιοχή που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ για να σχεδιάσουμε ένα έργο αποσκοπώντας στη συνολική διαχείριση της περιοχής, που να λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα. Ημίμετρα μπορούμε να βρούμε πολλά . Δεν αρκεί η παραχώρηση που ήδη έχει γίνει απλά για να κατασκευάσουμε  μια γέφυρα όπως λένε κάποιοι συνάδελφοί μας στο περιφερειακό συμβούλιο. Η άποψη μας είναι και πιστεύουμε πως θα δικαιωθούμε, ότι  χρειαζόμαστε κάτι σωστό πλήρες και διαχρονικό.   Προσωρινές λύσεις όπως αυτή της γέφυρας, δίνουν  μερική ανακούφιση αλλά όχι αυτό που χρειάζεται η περιοχή και οι κυκλοφοριακές ανάγκες» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment