ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Για 3 χρόνια η εκμίσθωση των παραλιών
19-05-2017 09:19:45

Με ταχύτατες διαδικασίες ο Δήμος προχωρά για την παραχώρηση των παραλιών αφού η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει προ πολλού και οι τουρίστες είναι στις αμμουδιές για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. 

Το πρωί της Τετάρτης συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή και λίγες ημέρες πιο πριν το Δημοτικό Συμβούλιο για να εγκρίνουν αυτά που απαιτούνται και να μην έχουμε άλλη καθυστέρηση αφού υπάρχει και η υποχρέωση της καθαριότητας όλων αυτών των χώρων. 

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, οι παραλίες παραχωρούνται για 3 χρόνια (έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019)  και οι τιμές θα είναι ο μέσος όρος της τελευταίας πενταετίας. 

Άμεσα θα γίνει η πρόσκληση στις επιχειρήσεις που είναι κοντά στη θάλασσα για να προσκομίσουν  τα δικαιολογητικά τους και να πάρουν το χώρο που τους αναλογεί ενώ θα ακολουθήσει η διακήρυξη για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμό και να δώσουν τιμές για το χώρο που επιθυμούν σε κάθε παραλία. 

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ενημέρωσε ο αρμόδιος Προϊστάμενος Διονύσης Τουρκάκης ο οποίος είπε  ότι εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία προσδιορίζει τις προϋποθέσεις και τους όρους  και η εκμίσθωση θα είναι για 3 χρόνια. 

Ο κ. Τουρκάκης ανέφερε ακόμα ότι για τις τιμές υπάρχει μείωση  αφού και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε χαμηλότερες τιμές που πλήρωναν αυτοί που χρησιμοποιούσαν τους χώρους. 

Επιπλέον αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα αναφέρει το θέμα που υπάρχει με τον παλιό αιγιαλό και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ώστε αυτοί που έχουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρο του λεγόμενου παλιού αιγιαλού να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Σημειώνεται ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός όσων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαιώθηκαν με τελεσίδικη απόφαση. 

Τις διαδικασίες για τους αιγιαλούς προεγκρίνει η Κτηματική υπηρεσία. 

Εκείνο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι αν τα συμβόλαια θα γίνουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους καθώς η παραχώρηση από το Υπουργείο Οικονομικών είναι τριετής.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε με τη διαδικασία του επείγοντος την Τρίτη 16 Μαΐου στο Δημαρχείο και η σχετική με το θέμα απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Συγκεκριμένα έγινε αποδοχή της ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017/ΦΕΚ/1636/Β/2017 με θέμα: «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών». Σε παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Βούτος έβαλε το θέμα του παλιού αιγιαλού για να εξυπηρετηθούν οι εμπλεκόμενοι ενώ το ίδιο ζήτημα μπήκε και προχθές στην Οικονομική Επιτροπή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-  τις επόμενες ημέρες  θα γίνει συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για τον παλιό αιγιαλό ώστε να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ακολούθως αποστολή εγγράφου στο Υπ. Οικονομικών. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment