ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Σε πλειστηριασμό από τον ΟΔΔΥ το Tianjin και το Chang Chun
18-05-2017 09:30:55

Μετά από πολυετείς καθυστερήσεις και ενώ η κατάσταση στην θαλάσσια περιοχή της μαρίνας γίνεται ολοένα και πιο  δραματική, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, προχωρά επιτέλους στον πλειστηριασμό των δύο παλιών φορτηγών πλοίων  που παραμένουν δεμένα μετά την κατάσχεσή τους για παράνομο φορτίο με τσιγάρα, το Tianjin και το Chang Chun.

Εφόσον αυτή η διαδικασία ευοδωθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την απομάκρυνση των δύο πλοίων που βρίσκονται στη Ζάκυνθο εδώ και πολλά χρόνια, αποτελώντας εστία ρύπανσης, καταλαμβάνοντας πολύτιμες θέσεις αγκυροβολίας και δημιουργώντας μια πολύ άσχημη εικόνα για το παραλιακό μέτωπο της Πόλης.

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως  το Tianjin  βρίσκεται στο λιμάνι από το 2011 το chang Chun και από το 2014 και έκτοτε υπάρχει ένας τεράστιος όγκος αλληλογραφίας ανάμεσα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τη λιμενική αρχή, συνεχείς κρούσεις στις Εισαγγελικές Αρχές και μια ατελέσφορη απόπειρα να απομακρυνθούν τα πλοία όταν ορίστηκε πλειοδότης σε προηγούμενη δημοπρασία, ο οποίος όμως έκρινε τελικά πως δεν άξιζε κόπο το οικονομικό κόστος που θα επωμιζόταν.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΟΔΔΥ, ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 23-5-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 9.00 ́π.μ., στην αποθήκη της ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα.

Σε ότι αφορά το φορτηγό σκάφος TIANJIN, η τιμή εκκίνησης είναι 6.800 ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, το σκάφος δημοπρατείται για 4η συνεχόμενη φορά και αυτό που είναι γνωστό είναι πως σε περίπτωση που δεν οριστεί και πάλι πλειοδότης, το Λιμενικό Ταμείο μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την απομάκρυνσή του.

Σε ότι αφορά το Chang Chun η τιμή εκκίνησης είναι 3.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Λιμενική Επιτροπή το τελευταίο διάστημα έχει προσανατολιστεί και στην απομάκρυνση των τριών ημεροπλοίων που παραμένουν επί μακρόν στην μαρίνα και μετά το αδιέξοδο με το ναυάγιο του Eurostar,   του οποίου η ρυμούλκηση κρίθηκε απαγορευτική ως προς το κόστος της από ιδιώτες –ιδιοκτήτες γερανών , θα επιχειρηθεί η μετακίνηση των δύο άλλων πλοίων, του Αναστασία και Παναγία Αθωνίτισσα  σε άλλο σημείο της μαρίνας, εκεί όπου σήμερα είναι αγκυροβολημένα τα τσιγαράδικα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment